Username *
Password *
Remember Me

Ponekad nam se čini da moramo balansirati na trepavicama kako bismo sačuvali mladolikost i ljepotu kože, no to nije tako, ističe magistra iz Farmacie, City Centar One East (Zagreb), Andrea Plečko. Naime, donosi tri pravila koja ćete lako pratiti kako bi koža i tijekom zime ostala lijepa i podatna. Kao prvo, tu je čišćenje, drugo su serumi koji daju dodatnu njegu, nakon kreme, a treće – snti-age molekule!

 

 PHTOGO RITUALI1


1 Čišćenje lica - neophodan dio jutarnje i večernje njege lica
Pripazite na sastojke u čistačima: neki od njih mogu isušiti lice a to su obično agresivni sapuni koji sadrže soli laurinske, oleinske i kaprilne kiseline pa čak i alkohol. Stoga takve proizvode treba izbjegavati, čak i kad se radi o izuzetno masnoj koži. Prilikom čišćenja preporuka je korištenje mlake vode. Od čistača očekujemo da učinkovito ukloni nečistoće s lica (šminku, višak sebuma, zagađivače iz gradske atmosfere, mrtve stanice kože), ali i da poštuje prirodnu ravnotežu epiderme i ne isušuje kožu.

PHTOGO RITUALI1


2 Serum ima iznimno važan i dragocjen zadatak: neutralizirati štetu nastalu tijekom dana i potaknuti obnovu kože. Dok mi spavamo, koža itekako radi – rješava se mrtvog, oštećenog sloja stanica i na površinu potiskuje nove, neoštećene keratocite. Rezultat ove aktivnosti je ujednačen ten i glatka, elastična koža stoga joj pomognite joj u ovom procesu redovitim čišćenjem lica i noćnim serumom.

 

PHTOGO RITUALI1


3 Anti-age molekule:
- Retinol – zbog opasnosti od foto-osjetljivosti kože nakon nanošenja retinola, njegova primjena preporuča se navečer. Retinol je tvar jakog djelovanja što osjetljivoj i tankoj koži neće odgovarati, barem ne u većim koncentracijama. Ako retinol koristite prvi puta, preporučam početi s primjenom svaki drugi dan prvih 2 tjedna korištenja. Tako ćete dati vremena koži da se navikne na novi sastojak. U slučaju crvenila, jakog pečenja i ljuskanja kože nakon nanošenja, vaša koža ne podnosi retinol.
Osim hidratacije jutarnju njegu mogu upotpuniti i vitaminski kokteli za kožu: formule koje sadrže kombinaciju vitamina C i E, ekstrakt zelenog čaja, polifenola grožđa...

 

PHTOGO RITUALI1 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location