Ana's TIPS & TRICKS // 4 domaće S.O.S. maske za BRZINSKU OBNOVU KOSE

  Bez obzira na to što su nam razni skupi ili jeftiniji preparati za kosu na dohvat ruke, svi mi volimo raditi domaće maske i trackati ih po sebi. Igranjem raznim zdravim sastojcima dobivamo super rezultate za sve tipove kose. Važni sastojci za maske dobro su poznati svima: to su razna ulja kao što su maslinovo, čičkovo, kokosovo, ricinusovo.... Avokado i limun, đumbir, jaje, kopriva, med... također će vašu kosu obnoviti i učiniti ju ljepšom.

  Predlaže: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

   

   732x549 Olive Oil Benefits for the Face


  SUHA I TRETIRANA KOSA – đumbir, maslinovo ulje, jaje
  Maslinovo ulje, med i jaje najpoznatiji su sastojci za maske za kosu. Možete ih koristiti pomiješane u tom sastavu, a ako slučajno imate avokado, naribajte i njega. Nakon svega predlažem i dodatak đumbira. Masku ostavite 30 minuta da djeluje i mlakom vodom isperite.

  Što s tiče ulja, možete mješavi tiše vrsta - maslinovo, ricinusovo, kokosovo... odjednom.


  ZAŠTITA ZA LOMLJIVE VRHOVE – banana, med, kokosovo ulje
  U kokosovo ulje dodajte izgnječenu bananu i jednu žličicu meda. Umasirajte u korijen, a najviše se posvetite vrhovima. Maska neka djeluje do 40 minuta pa ju isperite.

   

   732x549 Olive Oil Benefits for the Face


  PROTIV ISPADANJA – kopriva, jabučni ocat
  U jabučnom octu prokuhajte korijen mlade koprive. Mješavina treba odstajati 48 sati, a potom ju procijedite u bocu. Dobivenu tinkturu nanesite u korijen kose svakoga dana prije spavanja. Nemojte kosu ispirati! Miris octa nestat će, a djelovanje će se nastaviti tijekom cijeloga dana.


  POTICANJE RASTA NOVE KOSE – čarobna biljka nim
  U mlakoj vodi razmutite nim u prahu. Nim je čarobna i ljekovita biljka: osim što uspješno liječi mnoge bolesti prvi rezultati su rast nove kose. Idealna je kao pomoć kod privremene alopecije koja je sve češća i kod muškaraca i kod žena. Sve maske kod korištenja zamatajte i stavljajte pod foliju. Prvo glavu omotajte prozirnom folijom, a zatim ručnikom ili aluminijskom. Maska se nanosi na čistu kosu i ispire se mlakom vodom.

  ana kustre 
  Ana Kuštre

   

  732x549 Olive Oil Benefits for the Face732x549 Olive Oil Benefits for the Face