Username *
Password *
Remember Me

 

To već znaju i ptice na grani - termalna je super-bonus u brojnim hidratizirajućim i anti-age ritualima. Posebno joj popularnost raste tijekom proljeća i ljeta, kad nam treba dnevna doza hidratacije u pokretu. Bočice dolaze u nekoliko veličina, a ona najmanja je praktična i za malu torbu. U veliku ćemo uzeti oko 500 ml, a kad je riječ o vrućim danima, bilo da se radi o asfaltu ili plaži, ona postaje najbolja suputnica. Najpopularnije su 4 termalne: Vichy, Uriage, La Roche-Posay i Avene. 

daisypark 765022

Danas na tržištu postoji više termalnih voda koje se međusobno razlikuju po koncentracijama minerala, odnosno mineralnih soli i elemenata u tragovima koji su odgovorni za biološko-farmakološka svojstva vode. Termalna voda se primjenjuje u spreju, hipoalergena je, bakteriološki čista, bez mirisa, te se kao takva može primjenjivati od najranije životne dobi te kasnije tijekom cijeloga života, a gotovo uvijek je temelj za tretiranje osjetljive i iritirane kože. Stalnog i nepromijenjenog sastava osigurava protuupalno, umirujuće i antiiritacijsko djelovanje koje je dokazano brojnim kliničkim ispitivanjima u suradnji s timovima dermatologa – izjavila je dr. sc. Ivana Nola, dr. med., spec. dermatovenerologije za Adiva.hr.

 

daisypark 765022
Avene fotka - The Misty Mom

Avène termalna voda nastaje spajanjem podzemnih voda u gorju Cevennes i izvire iz dubine zemlje nakon 40-ak godina, bistra i čista, temperature 25,6° C, u blizini sela Avène na jugu Francuske. Tijekom dugog putovanja obogaćuje se elementima u tragovima i silikatima, koji je čine tako nježnom za kožu. Svojim blagotvornim djelovanjem izvor je olakšanja za osjetljivu kožu.

 

daisypark 765022

Termalna voda La Roche-Posay je zbog visokog sadržaja selena prirodni antioksidans, a ujedno djeluje i protiv starenja kože. Stara više od 20.000 godina, izuzetno je složena i jedinstvena voda s terapeutskim djelovanjem. Nastaje iz kišnice, profiltrirane kroz guste kredne stijenekoje su prirodne rezerve selena, a upravo ju bogatstvo selenom čini dragocjenom.

 

daisypark 765022

Foto: Shiberty

Uriage termalna voda izvire u ekološki čistom, alpskom dijelu Francuske. Na izvoru je bakteriološki čista, fiziološkog pH (pH=6,8) i prirodno izotonična. Jedinstveno svojstvo prirodne izotoničnosti njeguje i štiti integritet stanica osjetljive kože i sluznica. Vrlo visoka koncentracija mineralnih soli i elemenata u tragovima, čak 11 g/l umiruje, hidratizira, djeluje protualergijski i protiv slobodnih radikala, Uriage termalna voda pospješuje cijeljenje i djeluje protuupalno.

 

daisypark 765022 
Foto: Let me wear that

 

Mineralizirana termalna voda Vichy ima jedinstven pravac kretanja na 4.000 metara dubine. Kišnica teče kroz mikroskopski nepravilne linije u regiji  Auvergne i tako krči svoj put kroz kristalno podzemlje. U doticaju s magmatskim stijenama, voda upija 15 minerala. Ovo kretanje se nastavlja do dubine od 4.000 metara, mnogo tisuća godina prije nego što  nastavi svoju putanju natrag - u samo nekoliko tjedana. Voda Vichy se nakuplja na njenom izvoru na dubini od 15 metara.

 

daisypark 765022 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location