Username *
Password *
Remember Me

Svi smo došli u fazu kada mislimo da nam kosa ne raste. Izrast u korijenu kose neumorno se pojavljuje a dužina se čini i dalje istom... Kosa raste centimetar do centimetar i pol na mjesec, i tako je kod svih, no hoće li vaša kosa biti zdrava, na to utječete sami.
Kosa zahtjeva puno pažnje i njege. Evo osnovnih pravila za zdravu kosu.

Predlaže: Ana Kuštre @ ANEL

HM Vacation Outfit Ideas 2017 Lookbook02
H&M Vacation lookbook


1 Njega kose i vlasišta
Kosu peremo najmanje jednom tjedno, stoga pažljivo birajte preparate za njegu kose. Odredite strukturu svoje kose, posavjetujte se sa svojim frizerom i odaberite potrebne preparate za pranje i njegovanje kose.

2 Bojanje kose
Pripazite oko hirova mijenjanja boje, kosa je tanka i lomljiva pa ne voli previše agresivnih kemijskih procesa. Ako ste plavuša posebno pazite, blajh s čestim korištenjem kosu lomi i ona na vrhovima puca. Koristite nježne boje koje sadrže svojstva za njegu, a ne isušivanje.

3 Svakodnevna briga
Koristite kvalitetne četke za raščešljavanje, kosu svakodnevno češljamo, pa je krivim postupcima možemo i uništiti. Svakoga dana na kosu nanesite ulje argana ili makadamije da kosa dobije dovoljnu dozu njege.

HM Vacation Outfit Ideas 2017 Lookbook02

H&M vacation lookbook


4 Korištenje pegla i figara kod kuće
Svakako izbjegavajte vruće aparate koristiti kod kuće. No, ako to činite, svakako prije svakog peglanja ili kovrčanja kosu zaštitite preparatima za zaštitu od visokih temperatura.

5 Zadnja, ali jako bitna stvar je šišanje
Šišajte svoju kosu svaka tri do četiri tjedna. Često šišanje rješava probleme pucanja i cvjetanja kose. Na cijeloj dužini najporozniji su vrhovi, najduže su na glavi i prošli su svakakve kemijske i mehaničke procese. Šišanjem stopiramo tanjenje i poroznost kose. Dovoljan je samo milimetar da se napravi rez koji će zaustaviti daljnje cvjetanje koje vodi do pucanja dužina.
Njegujte svoju kosu i posvetite joj dovoljno vremena, pažnje i ljubavi.

HM Vacation Outfit Ideas 2017 Lookbook02

H&M Vacation lookbook

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location