Username *
Password *
Remember Me

Muškarce, baš kao i žene, brinu problemi kao što su osjetljivost, akne, dehidracija i starenje kože. I za njih vrijede osnovne rutine njege, napominje magistra Elena Orozović iz Farmacije.

FARMACIA - koja mi je najbliža?

PHTOGO MEN1

Čišćenje lica
Preporučuje se dva puta dnevno. Muška koža je najčešće nešto deblja, masnija, s izraženijim porama i većom produkcijom sebuma, što je čini podložnijom aknama.
1. Kožu bi bilo dobro oprati gelom za umivanje, a kod osjetljivije kože postoje nešto nježnije pjene za umivanje te losioni i mlijeka za čišćenje osjetljive kože.
2. Preporuka je napraviti piling lica jednom do dva puta tjedno kako bi otklonili mrtve stanice kože i na onim dijelovima gdje se ne uklanjaju brijanjem.

PHTOGO MEN1

Hidratiziranje
Masnija kože voli laganije teksture, a koža sklona aknama treba kreme i emulzije koje će smanjiti produkciju sebuma, napasti bakterijske uzročnike i umiriti upalne procese.

Na tržištu imamo veliku paletu proizvoda koji:
- smanjuju i uklanjaju probleme s aknama,
- proizvode za hidrataciju normalne i suhe kože,
- umirivanje osjetljive, reaktivne ili netolerantne kože.

PHTOGO MEN1

Koja je razlika između ženskih i muških hidratantnih krema?
Ti su proizvodi najčešće univerzalni, iako postoje i varijante namijenjene samo muškarcima koje se razlikuju više po mirisu i dizajnu nego po samom sastavu.

PHTOGO MEN1

Brijanje
Najviše vanjskog stresa muška koža doživi svakodnevnim brijanjem i izbrijavanjem, tako da su pravilni preparati za brijanje jedno od najbitnijih stavki u muškoj njezi. Oni uključuju:
- pjene za brijanje za osjetljivu i normalnu bradu,
- gel za brijanje za osjetljivu i problematičnu kožu i sve tipove brada,
- te neizostavan balzam poslije brijanja koji omekšava kožu i smanjuje brijanjem izazvanu iritaciju.

PHTOGO MEN1

Termalna voda
Za dodatnu hidrataciju i umirenje iritirane kože nakon brijanja dobro je koristiti termalnu vodu, pogotovo ako je nešto prije stavimo u hladnjak da se rashladi pa izaziva osjećaj trenutne ugode i svježine.
Čest problem s kojim se muškarci bore je i folikulitis – urastanje dlaka u kožu popraćeno upalom. Ovaj problem se uspješno rješava kvalitetnim preparatima za brijanje.


Koža muškarca nešto sporije pokazuje znakove starenja. Općenito stanju kože doprinosi izloženost vanjskim čimbenicima iz okoline kao što su sunce i klimatski uvjeti, te način života koji uključuju pušenje, stres, nedostatak sna, alkohol i neuravnotežena prehrana. Zaštita od sunca i zdrav način života preduvjet su za zdravu, lijepu i njegovanu kožu.

 

PHTOGO MEN1PHTOGO MEN1PHTOGO MEN1

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location