Username *
Password *
Remember Me

Friško oprana kosa, osjećaj je koji voli svaka žena. Poletna i lepršava kosa savršeno pristaje svakom licu. No, često mi klijentice postavljaju pitanje, koliko često moram prati kosu? To ovisi imate li prirodnu ili tretiranu kosu. Kao prvo, tretirana je kosa puno poroznija od prirodne kose. Kemijski procesi kosu isušuju i to je već prvi znak da se kosa pere rjeđe. Prirodna kosa puno se više masti i češće se mora prati.  

Savjetuje: ANA KUŠTRE, salon ANEL

testino2
Foto: Mario Testino towel series


Ravna i zalizana kosa puno će se prije zamastiti. Kosa je ravna i slijepljena za vlasište, a isto stoji i za rijetku kosu.
Ako imate kovrčavu kosu, znate da je ona prirodno suha i lomljiva. Koliko god je njegovali i hranili uljima, to je kosa koja se ne masti mjesecima.
Najbitnija stvar kod pranja kose je da na nju nanesete adekvatne preparate. Odredite strukturu kose i prema tome kupujte šampone, regeneratore i maske.

Pripazite na redoslijed pranja kose: prvo je namočite. Neka ta radnja traje, prstima odižite kosu kako bi voda prolazila kroz nju. Kada ste sigurni da je kosa došla do svake vlasi krenite s nanošenjem šampona.
Prvo šamponiranje je odmašćivanje kose i zato se ono ne treba pjeniti! Mnogi griješe kad pri prvom šamponiranju kosu zasite s previše šampona. Kod skidanja masnoće, kosa se ne mora pjeniti.

 

testino3


Krenite s prvim ispiranjem šampona. Dajte si vremena da dobro odmastite kosu do sljedećeg šamponiranja.
Drugo šamponiranje je pravo pranje kose. Kosa je odmašćena i šampon će normalno zapjeniti vašu kosu. Perite barem 5 minuta. Nakon dugog i temeljitog ispiranja nanesite regenerator. Više se bazirajte na vrhove kose, uvijek su porozniji od samog korijena kose. Dok regenerator djeluje na vašoj kosi i hrani ju, dobro je počešljajte.

 

testino


Zadnje ispiranje završite s mlazom hladne vode, dobro je za sjaj kose i cirkulaciju.
Nakon pranja kose, nanesite preparate za stiliziranje kose.
Za pranje kose uzmite si vremena. Što temeljitije obavite posao kosa će vam duže biti lijepa i sjajna.
Bilo bi najbolje kada bi kosu prali jednom na tjedan. Ako vam se kosa masti svakodnevno, posjetite dermatologa. Žlijezde lojnice i znojnice aktivne su kod svih nas, njihova funkcija je da zamaste vlasište i kosu. Ako ne možete izdržati 7 dana do pranja kose, pomozite si suhim pranjem ili frizurama koje vole masnu kosu.

 

testino4testino5testino7testino77

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location