Username *
Password *
Remember Me

Ljeto, sunce i kupanje čekamo cijele godine. Spremni na rizike, odlazimo na plažu gdje kožu i kosu izlažemo velikim temperaturama i to u slanom izdanju. Kožu možemo zaštitnim faktorima, no što nam se dešava s kosom?
Koliko god štitili i tretirali kosu raznim njegujućim preparatima boja koju imamo uglavnom izblijedi i postaje neuredna. Stoga donosim jednostavan recept za pripravak kojim ćete kosu iz njegovati a pritom sami napraviti prirodne balayage pramenove.

Obožava plavu kosu: Ana Kuštre @ Anel

Michelle-Buswell-Swimsuits-ELLE04

Model Michelle Buswell / June 2015 issue of ELLE Spain / foto Xavi Gordo of Gianfranco Meza & Co / styling by fashion editor Inmaculada Jimenez 


Što nam treba za pripravak?
1 Svima su nam poznate blagodati ekstra djevičanskog maslinovog ulja: koristimo ga i za njegu kože i kose. Dio je preparata i jako je zdravo za organizam.

2 Limun, izvor C vitamina i svima nama pomoć kod bolesti i prehlada. Potreban je našem tijelu koži i kosi.

U dva decilitra maslinovog ulja iscijedite 4 limuna. Mješavinu stavite u bočicu s pumpicom da biste mogli lakše nanositi na kosu. Nakon što ste napravili pripravak potrebni su nam sunce i sol.

Michelle-Buswell-Swimsuits-ELLE06


Kada dođete na plažu nasprejajte kosu s mješavinom maslinovog ulja i limuna, a najviše se pritom fokusirajte na vrhove. Kosu češljajte širokim češljem ili prstima. Ako želite jače pramenove i svjetliju boju postupak ponovite nekoliko puta tokom dana.

Dok pramenovi postepeno svijetle pod utjecajem limuna, ulje hrani i njeguje kosu te sprječava pretjerano isušivanje.

Kada dođete kući s plaže, kosu obavezne operite u slatkoj vodi s njegujućim šamponom i regeneratorom. Kad je kosa suha nanesite na nju ulje argana ili makadamije. Prije odlaska s godišnjeg odmora imat ćete prekrasne prirodno osunčane pramenove!

 

ana kustre anel frizerski salon zagreb crnomerec cr
Ana Kuštre @ Anel

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location