Username *
Password *
Remember Me

Svjetlost koja ističe sredinu lica i na taj način zamjenjuje konturiranje trenutni je hit među svjetskim vizažistima. Mirta Pejić, naša iskusna make-up artistica koja radi s YSL Beauty kozmetikom istaknula je prednosti ovog načina i objasnila što se njime postiže: - Strobing tehnika koristi svjetlost na licu i jednostavnije je od konturiranja koje podrazumijeva korištenje tamnih i svijetlih formula. Strobing daje onaj svježi izgled koji je više iluminatorski nego osunčan, jer stvara vrlo mekano svjetlo. Nekako je nježniji i skladniji i koristi se u svim godišnjim dobima. Ovdje nema bronzera pa nema tog ekstra preplanulog efekta. Strobing nam omogućavaju napredne kozmetičke formule s izuzetno inovativnim česticama - .

ysl artist
Lloyd Simmonds i njegov radni prostor


- Strobo glow zapravo je inspiriran fotografskim tehnikama koje kreiraju svjetlost u više nivoa i time mu daju novu dimenziju. Fotografi to rade rasvjetom, a mi uz pomoć highlightera. Lloyd Simmonds, glavni vizažist brenda Yves Saint Laurent, opčinjen je svjetlošću i dio njihove palete proizvoda, među kojima je i legendarni Touche Eclat koji sada imamo i u varijanti pudera, vrti se upravo oko toga kako je najbolje reinterpretirati i definirati. Novi YSL look predstavlja kombinaciju strobe efekta uz smokey eyes, kao najbolji spoj rokerske ljepote i ženstvenosti, uz novi Opium Black EDT, za urbane frajerice - .

 

 ysl


- Prije petnaestak godina nismo imali ovakve super-formule, već su to samo uspijevali fotografi svojom posebnom rasvjetom. A zapravo sve je krenulo od slikarstva, koje su nakon toga krenuli  oponašati fotografi - navest ću ovdje primjer Rembrandta koji je fantastično prenio svjetlost na platno i tu počinje ta opčinjenost. Taj je nizozemski umjetnik prvi donio opciju jakog svjetla u sredini i difuznog prema rubu lica. Kasnije, kad je krenula fotografija, njegov je stil postao baza kako osvijetliti lice. Danas je priča zaokružena novim make-up formulama koje čine upravo to i olakšavaju nam isticanje nježne ljepote lica - ispričala je Mirta Pejić na blogerskom događanju YSL brenda u City Centeru one na kojemu je predstavljen novi Opum Black EDT kao simbioza s rokerskim chic make-up stilom koji je karakterističan za ovaj veličanstveni francuski brend.

Rembrandt Self Portrait 1606 1669

- Uzor je za fotografe a sada i za vizažiste: ključna je svjetlost koju je u 17. stoljeću na platno savršeno prenio slavni umjetnik Rembrandt - veli Mirta Pejić, naša poznata vizažistica. Na slici je umjetnikov autoportret.

Lloyd-Simmons-YSL-beauty-interview-Saks

Stol make-up majstora Lloyda Simmondsa

 

Touche-Eclat-Yves-Saint-Laurent-Radiant-Touch

Legenda Touche Eclat kao korektor (gore) i varijanta pudera (dolje)

 

ysl touche eclat

YSL-Black-Opium-Eau-de-Toilette-Review-2

Braća po rokerskom stilu: Black Opium EDP i EDT

 ysl black opium