Tamna put i zaštita u jednom!

  Nivein Sun Protect & Bronze u spreju idealan je ljetni suputnik koji koži pruža zaštitu, ali i put čini tamnijom. Dolazi u dvije varijante: ZF 20 i 30.

  viz

  FORMULA Protect & Bronze sadrži melanin koji osigurava blago tamnjenje kože. Osim toga, ključni sastojci spreja su gliciretinska kiselina, dobivena iz korijena sladića, koja potiče prirodnu proizvodnju melanina. Na taj način ten je dugotrajno i prirodno taman, a koža zaštićena od UV zračenja i slobodnih radikala.

  MELANIN – prirodni agens tamnjenja
  Preplanuli ten je rezultat prirodne reakcije koja štiti kožu od štetnog UV zračenja. Melanin, pigment koji čini kožu tamnijom, proizvodi stanice zvane melanociti, koje se nalaze u jezgri epiderme. Kada je koža izložena UV zračenju, u melanocitima se aktivira enzim tirozinoza, te pretvara amino-kiselinu tirozin u pigment melanin, koji se tada rasprši u osnovnim stanicama prema stanicama vlakna. Tamo stvara zaštitni sloj na staničnoj jezgri koji upija štetno UV zračenje i bori se protiv slobodnih radikala. Kada nastaju nove stanice, stanice sa zaštitnim melaninom se pomiču prema površini kože i nakon nekoliko dana koža tamni.

  CIJENE:
  200 ml ZF 20, 90 kn
  200 ml ZF 30, 98 kn


  Nivea je predstavila i Pure & Sensitive 50 +, losion i sprej, za one sa osjetljivom kožom. Ovo je klasična formula za sunčanje, no ima visok faktor i namijenjena je osobama koje na suncu brzo pocrvene ili im koža burno reagira.
  U Nivei obećavaju da s ovom kremom na suncu mogu boraviti i oni kojima se od UV zraka na površini kože pojavljuju razne iritacije, crvenila i slični problemi.

  SADRŽI aloe veru koja pruža hidrataciju i vitamin E, te štiti kožu od oksidativnog stresa.

  CIJENE:
  Losion ZF 50, 98 kn
  Sprej ZF 50+, 106,50 kn

  bronz pure lot pure spr

   

  SAVJET PLUS
  Naša je sjena odličan pokazatelj sunčeva intenziteta. Ako je sjena manja od nas, tada je UV zračenje preintenzivno, a ako je dva puta veća od nas, vrijeme je da izađemo i uživamo na suncu.