Parfumer Jörg Zimmermann: miris je emotivno putovanje!

  Po prvi put u Zagreb je stigao parfumer koji stvara mirise prirodne kozmetike Dr.Hauschka. Došao je da nam otkrije svoje tajne, načine na koji stvara te da nam objasni kako je miris važan koliko i tekstura. Ako ona njeguje kožu, njezin miris mora jednako kvalitetno maziti našu dušu.

  Jer, kaže Jörg Zimmermann, miris ima dimenzije, on ima svoj prostor, svoje mjesto, emocije i svoju veličanstvenu snagu.

  open

  - Zamislite neku esenciju ili više njih, i pokušajte vizualizirati koja bi ona bila slika, kojih boja i osjećaja… Moj je posao da stvaram upravo to. Svaki dan ja ulazim u svoj laboratorij, bijeli, apsolutno čisti i sterilan, i stvaram kombinacije koje će vas odvesti na emotivno putovanje i opustiti vas. U kreiranju prirodnih mirisa ljekovito djelovanje biljke jednako je važno kao i ugodno iskustvo za dušu - .

  - Način na koji ćete vi doživjeti taj isti miris usko je vezan za vaša sjećanja, doživljaje tijekom života, djetinjstvo i emocije koje ste u tom trenutku imali. Kad osjetimo neki miris koji smo koristili u trenutku određenih prijelomnih trenutaka u životu, desi se jedno emotivno putovanje i mi odmah vizualiziramo cijelu situaciju i osobe koje su bile uključene u taj proces... Mi mirise ne vidimo, ali ih itekako osjetimo. Mirisi su za nas nezaobilazan način definiranja emocija, pa sve esencije koje probamo, pokušavamo definirati upravo nekim našim osjećajem. Upravo zato doživljavanje mirisa je zapravo vrlo intiman trenutak - .

  - Kako bih lakše stvorio miris za neko mlijeko za tijelo ili kremu, ja moram vizualizirati i definirati koju poruku šaljem. Da li je to opuštanje, ili možda velika količina energije? Ovisno o tome o kojem se proizvodu radi, stvaram paletu esencija kojima ću definirati miris i stvoriti atmosferu za onoga tko tu kremu koristi… - .

  Kad radi, Jörg, član Francuskog udruženja parfumerista, na raspolaganju ima isključivo prirodne sastojke kao što su biljna ulja, masnoće i voskovi, biljni ekstrakti i eterična ulja iz kontroliranog biološkog uzgoja. Još jedan izazov i motivacija.

  Jörg je uvelike uživao i stvarajući mirise za novu liniju Dr.Hauschka mlijeka za tijelo (visokokvalitetna biljna ulja u kombinaciji s ljekovitim biljem), koje sada možete nabaviti u dućanima bio&bio.

  ruza


  LINIJA
  Mlijeko za tijelo limun/limun trava        
  Tonizira, osvježava i energizira. Namijenjeno osobama koje imaju slabo vezivno tkivo i „umornu“ kožu, a pogodno je i za osobe kojima je stres dio svakodnevnice.
  - Jača tonus kože i osvježava je
  - Potiče hidrataciju i uravnotežuje količinu vlage u koži
  - Vrlo brzo se upija
  - Osim na kožu, djeluje i na naša osjetila – energizira, vitalizira i odlična je priprema za početak jednog užurbanog radnog dana.
  CIJENA: 145 ml, 136,90 kn

  limun

  Mlijeko za tijelo od dunje              
  - Vlaži kožu i uravnotežuje količinu vlage u koži
  - Lako se upija u kožu i osigurava joj dugotrajnu njegu
  - Odlična njega nakon tjelovježbe, saune ili sunčanja
  Dunjino mlijeko za tijelo luksuzna je njega za suhu kožu. Ovo lagano, nemasno mlijeko za tijelo sadrži ekstrakt dunjinog sjemena, koje osigurava dugotrajnu njegu i hidrataciju suhe i zrele kože. Biljna ulja trnjine i kadulje reguliraju količinu vlage u koži kao i pH ravnotežu neophodnu za zdravu kožu. Unatoč laganoj formuli, slatkasti, voćni miris i baršunasta tekstura ovog mlijeka učinit će vašu svakodnevnu njegu potpunom uživancijom. Namijenjeno osobama sa suhom kožom koje žele jednostavnu, ali i posebnu njegu kože.
  CIJENA: 145 ml, 131,10 kn

  dunja

  Mlijeko za tijelo lavanda/sandal     
  - Uravnotežuje i opušta
  - Vlaži kožu i uravnotežuje vlagu u koži
  - Čini kožu mekom i zaštićenom
  Odvojite vrijeme za sebe uz elegantan i suptilan miris lavande i sandala. Lavanda se već dugo upotrebljava u aromaterapiji za opuštanje, dok sandal tonizira kožu i čini je nježnom. Ovo mlijeko predstavlja bogatu njegu, a pritom ne ostavlja masni film na koži. Za osobe s normalnim stanjem kože, u potrazi za opuštanjem. 
  CIJENA: 145 ml, 143,90 kn

  lavanda

  Mlijeko za tijelo od badema        
  - Intenzivno njeguje suhu i osjetljivu kožu
  - Dugotrajna zaštita od gubitka vlage
  - Vlaži kožu i uravnotežuje vlagu u koži
  Nakon upotrebe koža je nježna poput svile. Za osobe sa suhom, osjetljivom kožom.
  CIJENA: 145 ml, 139,80 kn

  badem

  Ružino mlijeko za tijelo    
  Umirujuća, harmonizirajuća njega za kožu i osjetila, pogodna za osobe s iznimno osjetljivom kožom kojoj je potrebna dodatna zaštita, idealna za cijelu obitelj.
  - Štiti i jača čak i najosjetljiviju kožu
  - Intenzivno njeguje kožu i brzo se upija
  - Vlaži kožu i uravnotežuje vlagu u koži
  Mandingo, jojobino i bademovo ulje u kombinaciji s ekstraktom ružinih latica intenzivno njeguju, štite i umiruju kožu te je čine baršunastom. Ovo mlijeko jača prirodnu zaštitnu funkciju kože, a pogodno je za njegu osjetljive dječje kože te osjetljive kože odraslih. Ružin vosak, eterično ulje ruže i ekstrakt ploda divlje ruže uspostavljaju ravnotežu u koži.
  CIJENA: 145 ml, 141 kn

  ruzica

  milk

  GDJE KUPITI: bio&bio