Dr. Nola Xerosensa / hrvatski skincare brend

  U svijetu je trend, i to iznimno dobro prihvaćen od milijuna žena, da dermatolozi pokreću vlastitu liniju kozmetike, pa je tako i kod nas: pratimo dobre stvari s novim brendom Dr. Nola for skin  Xerosensa, koju je osmislila dr. Ivana Nola. Inače, brojnim zagrebačkim damama koje se brinu o vlastitoj ljepoti, kao i drugim obožavateljicama kvalitetnih dermo-tretmana u poliklinici Nola, ime Ivane Nole jako je dobro poznato već godinama, jedna je od onih kod koje se ide kad se pojave problemi na koži lica ili tijela, ili se želi usporiti starenje nekim od anti-age tretmana…

  nola xenorosa 1


  Ovo je zapravo vrlo logičan korak jer Nola je svoju ekspertizu dokazala nebrojeno puta, a inače je i suradnica brojnih stručnih magazina. Kreme su napravljene kod nas, u laboratorijima tvrtke Neve, koja je u vlasništvu Atlantic grupe, kojima je doktorica na današnjem predstavljanju u vlastitoj poliklinici i zahvalila na velikoj podršci i odličnoj suradnji.

  Sada je u ljekarnama Farmacia njezina linija za njegu kože – Xerosensa, koja se bazira na šest proizvoda. Radi se o četiri proizvoda za lice i dva za tijelo. Ovdje je na jednostavan način zastupljena osnovna njega, odnosno čišćenje kože koje je apsolutna osnova kvalitetnog i ujednačenog tena. - Umjesto imena proizvoda, ja sam ih nazvala po brojkama. Čini mi se da se tako lakše snaći, stoga imamo proizvode od 1 do 6. Svi su dermatološki ispitani i namijenjeni za suhu i osjetljivu kožu. Xeros znači suha, a sensa osjetljivo - .

  nola xenorosa 2

  - Sastojci su pomno birani - tu su karite maslac, niacinamid, koji potiče stvaranje ceramida što pojačava zaštitu kože, zatim pantenol koji jača hidrolipidni sloj kože, ulje noćurka bogato omega 6 masnim kiselinama, djeluje vrlo antioksidativno i potiče regeneraciju, pa nezaobilazna hijaluronska kiselina koja zadržava vlagu… No, tu su i mliječni proteini i hidroksikompleks koji također potiču hidratizirajuća svojstva kože - .

  nola xenorosa 5


  - Broj jedan je sindet za umivanje lica bez sapuna, zatim je 2 micelarna otopina koju predlažem koristiti dva puta dnevno, 3 je dnevna krema s UV zaštitom, 4 noćna krema s uljem noćurka, 5 sindet za tijelo također bez sapuna i 6 mlijeko za tijelo koje djeluje umirujuće i protuupalno - . Teksture su nježne, pakiranje bijelo i vrlo jednostavno, a tekući su proizvodi na pumpicu, kako bi korištenje bilo higijensko. Dobra vijest za sve buduće korisnike linije Dr. Nola Xerosensa: čuvajte račune od svakog kupljenog proizvoda iz linije, i kad ih skupite (ili kupite sve odjednom!) javite se u polikliniku Nola, zagrebačka Folnegovićeva 1a i naručite za besplatni tretman lica ili dermoabraziju!

  nola xenorosa 4