Username *
Password *
Remember Me

- Dječja koža još je razvoju te je mnogo osjetljivija od kože odraslih, naročito kada govorimo o štetnom utjecaju UV- zraka. Čak 80 % UV zračenja primimo do 18 godine života, stoga postoji samo jedno rješenje: zaštita od najmlađe dobi. Ove godine La Roche-Posay predstavlja novo Anthelios dermo-pediatrics mlijeko u spreju SPF 50+ za osjetljivu dječju kožu tijela i lica. Proizvod pruža vrlo visoku i fotostabilnu UVA/UVB zaštitu, dok izrazito vodootporna i lagana  tekstura spreja omogućuje nježno i ujednačeno nanošenje. Proizvod je ispitan pod pedijatrijskim nadzorom te ne sadrži miris i paraben - objavila je dermokozmetička kuća.

 

LA ROCHE POSAY ANTHELIOS


Na praznicima većina djece provede najveći dio dana u kupaćem kostimu okruženo vodom i pijeskom koji reflektiraju 30% UV-zraka. S obzirom da djeca mlađe dobi ne mogu procijeniti opasnost, oni izražavaju osjećaj neugode jednom kada je šteta već učinjena. Opekline od sunca i dubinska oštećenja stanica uzrokuju nepovratna oštećenja i kožu čine dugoročno ranjivom ( ubrzava se starenje kože te je povećan rizik od raka kože u kasnijoj dobi). Oštećenja kože često su praćena rizikom od dehidracije i toplotnog udara. Stoga iz upravo navedenih razloga se djeca moraju u potpunosti zaštititi - čak i više nego odrasli.

Zahvaljujući patentiranom sustavu Mexoplex, u kombinaciji s termalnom izvorskom vodom, La Roche-Posay proizvod omogućuje optimalnu i pojačanu zaštitu od UVA zraka. Lagana tekstura spreja iznimno je vodootporna te se nježno i ujednačeno nanosi. Nije preporučeno izlaganje suncu djecu mlađu od 3 godine.

 

LRP ANTHELIOS DERMO-PEDIATRICS Tube Lait SPF50 300ml crLRP ANTHELIOS KIDS Aerosol SPF50 125ml cr

Prvo i osnovno, zaštititi djecu znači obrazovati ih. Studija provedena u Njemačkoj na maloj djeci pokazuje da obuka o utjecaju sunca povećava razvijanje dobrih navika zaštite za 500 %:

•    Izbjegavanje perioda kad je sunce najjače (između 12 i 16 sati); tako da se potiču aktivnosti u hladu ili poslijepodnevni odmor.
•    Nošenje šešira sa širokim obodom, sunčane naočale sa staklom koje štiti od UV zraka i tamnu odjeću (crna majica više štiti od bijele)
•    Nanošenje kreme za zaštitu od sunca redovito i u dovoljnoj količini (najmanje dva sloja svaka dva sata te nakon kupanja) na sve suncu izložene dijelove tijela. Ne zaboravite vrat, uši i stopala!
•    Odabir kreme koja je posebno formulirana za djecu: s visokim zaštitnim faktorom 50, otporna na vodu i pijesak.
•    Redovito unošenje tekućine.
•    PAŽNJA: prije navršene treće godine života treba izbjegavati svako izlaganje suncu!

CIJENA: 149,94 kn

GDJE KUPITI: U odabranim ljekarnama

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location