Eko kozmetika Mala od lavande

  Ovo je priča o uspješnom hrvatskom biznisu koji nudi eko kozmetiku Mala od lavande: Prijatelji životinja upisali su ih na Bijelu listu (ne koriste sastojke testirane na životinjama), a cjenovno su prihvatljivi jer, kako kaže jedna od osnivačica brenda Mala od lavande, Ivana Trut - naša je misija da zdrave proizvode omogućimo svakom kupcu, bez obzira na njegovo imovinsko stanje - . Mala od lavande nudi kreme, dezodoranse, pilinge, paste za zube, parfeme…

  maslac-za-tijelo-lavanda

  - Krenuli smo sa sirovinama od OPG-a, cvijetom lavande, eteričnim uljem i hidrolatom, a sada imamo preko 300 proizvoda u ponudi. 90% naših proizvoda su i veganski, a imamo i vlastite žigove za Vegan friendly i Cruelty free oznake. Sastojci su raznoliki, sve što se proizvodi u Hrvatskoj kupujemo ovdje, a ono što mi ne proizvodimo nabavljamo ili od uvoznika ili direktno od proizvođača iz Francuske i Engleske - .

  baby-krema

  - Najtraženiji proizvodi variraju doslovno o godišnjem dobu, ali najprodavaniji proizvodi su zapravo i oni koji su najopasniji kada nisu prirodni, poput paste za zube u kojoj nema fluora, prirodni dezodoransi bez aluminija koji je uzročnik raka dojke i mnogih drugih bolesti, sredstva za čišćenje lica kojima se ljudi rješavaju kožnih problema, kao i prirodni parfemi sa čistim eteričnim uljima koji ne sadrže 500 raznih kemijskih spojeva i stabilizatora kao komercijalni parfemi - .

  - Do sada smo slali u Njemačku, Irsku, Englesku, Maltu... zapravo kupaca ima sa svih strana, ali ovo su zemlje u kojima imamo solidnu prodaju i tu ulažemo najveći dio sredstava za marketing - .

  gavezova-mast-mentol-

   

  Prodajemo u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji putem www.malaodlavande.com, a www.lapetitelavande.com je web napravljen za EU i ostatak svijeta.

  Kako je počelo? - Ne tako davne 2008. godine u malom selu Rečica Kriška na sjeveroistoku Zagrebačke županije na obroncima Moslavačke gore, nedaleko od Zagreba, malo poljoprivredno gospodarstvo obitelji Trut pokreće ekološki uzgoj lavande Budrovke. Prva lavanda je posađena u proljeće 2008. godine te je do danas u nadziranoj ekološkoj proizvodnji. Osim uzgoja lavande, gospodarstvo se bavi i proizvodnjom raznih pripravaka od lavande, meda, voćnih rakija i slično - .

   

  maxi-balzam-herbal


  Prodaja se zasniva isključivo preko weba i po usmenoj preporuci koja je rezultirala vraćanjem kupaca koji su prepoznali višestruku dobrobit ove za sada male hrvatske tvrtke, kako po kvaliteti tako i po prirodnom sastavu proizvoda.

  - Ponosno možemo predstavljati i svoj logo koji i sam govori o nama, jer su proizvodi prirodni, nisu testirani na životinjama i nemaju negativnih sastojaka i aditiva štetnih za zdravlje čovjeka. Uz logo ide i naš mali pečat za većinu proizvoda, Vegan friendly što u prevedenom značenju govori da proizvodi nisu životinjskog porjekla, a osim toga, Mala od Lavande proizvodi dobili su oznaku Hrvatski Eko proizvod - .

  parfem-monkey-fever