Username *
Password *
Remember Me

Sve veći broj muških klijenata u kozmetičkim salonima dokaz je osviještenosti naših jačih polovica. Budimo iskreni, i oni vole biti lijepi i njegovani, a osnovna njega odavno je prestala uključivati samo brijanje i tuširanje. Uz rekreaciju i sport, kozmetički tretmani postali su dio stila života i dio osnovne higijene i njege. Pitanje je samo žive li u okruženju koje to prihvaća pa će vam to priznati, ili će potajice koristiti kozmetičke usluge i vašu kremu za lice.

 

marksandspencer 982011754384304Marks & Spencer (prshots)

 
Da je tome tako potvrđuju i brojne svjetske kozmetičke kuće koje sve više pažnje posvećuju svojim muškim klijentima pa tako danas na tržištu profesionalne kozmetike postoje specijalizirane linije za njegu muške kože lica, ali i primjerice posebne linije profesionalnih voskova za depilaciju svojim sastavom namijenjenih za čvršću mušku dlaku i slično. Muškarci se najčešće na prvi posjet kozmetičkom salonu odlučuju po preporuci, ali jednom kada pređu prag rado će poslušati stručne savjete o njezi kože te ih se pridržavati i kod kuće.

 

austinreed 6982273221511

Austeen Reed (prshots)


Usprkos ustaljenom mišljenju da većina muškaraca u salon dolazi isključivo na masaže, u stvarnosti, to je samo jedan mali segment muške njege. Sve ih se više odlučuje na tretmane lica, iako je muška koža u prosjeku i do 16% deblja od ženske, zbog čega je i otpornija. No, lojne žlijezde često imaju značajniju ulogu, a rezultat toga je masnija i kiselija koža podložnija bakterijama koje uzrokuju prištiće i pretjerani sjaj, a dodamo li tome nečistoću uzrokovanu vanjskim utjecajima, tvrdom vodom ili duhanom, jasno je koliko su muškoj koži potrebne kvalitetna njega, čišćenje i zaštita.

 peopletree

People Tree (prshots)


Deblja epiderma i veća količina lipida imaju za posljedicu sporije starenje muške kože. Međutim, kada proces starenja krene, znakovi umora su vidljiviji, a bore dublje nego kod žena. Jednako tako, navedene prednosti muške kože mogu lako pasti u drugi plan zbog nedostatne njege i svakodnevne agresije izazvane brijanjem koje može biti povod iritaciji, isušivanju i oštećenju hidrolipidnog filma. Posljedica je osjećaj zatezanja kože lica, osjetljivost na hladnoću, stres i umor. Kako bi koža ostala zdrava, njezine stanice, krvne žile, žlijezde i mikroorganizmi neophodni za ekosustav kože moraju biti u potpunom skladu jer upravo oni sudjeluju u održavanju biološke ravnoteže kože.

Ostali tretmani na koje se muški klijenti odlučuju najčešće uključuju pedikuru, manikuru, ali i depilacije, posebno u predjelima leđa, prsa i pazuha, a iste dijelove sve više tretiraju i aparatom za trajno uklanjanje dlačica.

 

Debenhams 58711352710194

Debenhams (prshots)

 
U kozmetičkom salonu De luxe pripadnici muškog spola naši su klijenti od samog početka - za njih na raspolaganju imamo već spomenute tretmane - medicinsku i estetsku pedikuru, manikuru, različite vrste masaže - od sportske, medicinske sve do opuštajućih antistresnih aromasaža, a svakako ih ovim putem pozivamo da nam se jave i za tretmane dugotrajne depilacije i depilacije voskom te pruže svom tijelu kvalitetnu pažnju i njegu - njihove nježnije polovice itekako će to cijeniti. (Antonija Tretinjak)

 

 austinreed 6982351735055

 Austin Reed (prshots)

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location