Username *
Password *
Remember Me

La Roche-Posay, poznati dermatološki brend za njegu kože, na ovogodišnjoj je znanstvenoj konferenciji L'oreal istraživanja i inovacija u Parizu, predstavio nova saznanja o vezi mikrobioma i atopične kože te ujedno dokazao učinkovitost proizvoda Lipikar Balm AP - emolijensa za izrazito suhu i atopiji sklonu kožu iz La Roche-Posaya. Posljednjih 15 godina L’Oréal Istraživanja i inovacije rade na razumijevanju mikrobioma kože kako bi što učinkovitije razvijali svoje proizvode i tretmane. Upravo je stoga La Roche-Posay svojim najnovijim istraživanjem izravno otvario nove mogućnosti dijagnoze i liječenja ovog i sličnih stanja kože.

LRP LIPIKAR SURGRAS PAIN PHYSIO 150G cr

Muče vas suha koža i atopijski dermatitis? Otkrijte rješenje u zanimljivoj Pharmacy to go! temi. Klik!

 

Danas samo u Europi više od 50 milijuna ljudi pati od atopijskih problema kože i ovaj tip izrazito suhe kože postaje sve veća briga odraslih i djece diljem svijeta. U posljednjih 50 godina u razvijenim zapadnim zemljama incidencija ove pojave se udvostručila. Podsjetimo, atopična koža je izuzetno suha koža koja izaziva osjećaj svrbeža i tjeskobe. Vidljivi simptomi uključuju eritem i ponekad grube crvene mrlje po tijelu na naborima vrata, laktovima i koljenima te rukama i stopalima. Stanja atopične kože kao što su ekcem ili dermatitis mogu izazvati svrbež koji često dovodi do toga da pacijent češe bolnu kožu pogoršavajući tako stanje. Ova je pojava općepoznata kao začarani krug atopije.

LRP LIPIKAR BAUME AP Tube IVY 200ml cr

Kroz inovativnu studiju La Roche-Posay je uspio dokazati da je sastav mikrobioma atopične kože značajno izmijenjen tijekom intenziviranja simptoma. Uz to je analizirao učinke proizvoda Lipikar Balm AP na ljudski mikrobiom oštećene kože i usporedio ih direktno s mikrobiomom zdravih zona kože kod iste osobe. Ova metoda koja je provedena na 50 pacijenata pokazala je da se stanje atopične kože poslije 3 mjeseca uporabe proizvoda Lipikar Balm AP značajno poboljšalo i da je barijera kože nakon tretmana ponovo uspostavljena. I naposlijetku, rezultati otkrivaju da ravnoteža kože ostaje uvelike nepromijenjena tijekom perioda remisije. Thomas Luger, profesor dermatologije Sveučilišta u Munsteru, Njemačka izjavio je:,,La Roche-Posayeva inovativna nova studija otvara nove mogućnosti dijagnoze i liječenja atopijskih pacijenata. Atopija je drugi najčešći razlog zbog kojeg se konzultira dermatolog i ovaj novi pristup u razumijevanju atopične kože je prekretnica za dermatološku praksu diljem svijeta.”

 

 LRP LIPIKAR SYNDET Flacon 400ml cr