SKIN_info // TONIK za masnu kožu i onu sklonu AKNAMA vraća joj RAVNOTEŽU

  Masna koža, pogotovo ako je dehidrirana ili opterećena aknama, može biti noćna mora. Svakodnevna rutina njege kože može se činiti nemogućom ukoliko nemamo pravo sredstvo koje će u isto vrijeme regulirati sebum i nahraniti kožu, podsjećaju stručnjaci iz hrvatske beauty kompanije San Kozmetika.

  - San Cleanse Repair tonik za masnu kožu i kožu sklonu aknama s niacinamidom, alantoinom, borovicom i sabal palmom je bogati ovlaživač kože lica. Njegove aktivne tvari reguliraju sebum kože, djeluju protuupalno i regenerirajuće, te podržavaju kvalitetni kožni mikrobiom. Stoga je idealan za masnu ili mješovitu kožu, posebno za masnu ili mješovitu i dehidriranu kožu, te za kožu sklonu aknama i nepravilnostima – objavio je brend.

  SAN Tonik za masnu kožu 6

  Aktivni sastojci koji pridonose njegovom povoljnom učinku na masnu i dehidriranu kožu su niacinamid, alantoin, ekstrakt sabal palme i borovice, anionski polisaharidi, crvena alga, inulin i fruktoza.

  Niacinamid je oblik vitamina B3 koji se u kozmetici koristi kod masne kože sklone nepravilnostima, proširenih pora, za hidrataciju zrele kože, zaštitu kože od oštećenja izazvanih vanjskim faktorima, itd.

  U Repair toniku za masnu kožu i kožu sklonu aknama niacinamid je inkorporiran u hidrolat čajevca, te pridonosi protuupalnom djelovanju i hidrataciji kože. Alantoin pomaže obnoviti i umiriti kožu, što je posebno bitno za kožu sklonu nepravilnostima, a ekstraktu sabal palme i borovice koji se nalazi u toniku in vivo je dokazana učinkovitost pri smanjenju proizvodnje sebuma, crvenila i prištića, i to već pri malim dozama.