Username *
Password *
Remember Me

- Vitaminski serum RA namijenjen je ženama čija je koža naviknuta na blaže oblike retinoida i koje žele prijeći na konkretniju i jaču njegu, onima čija je koža masna i mješovita, sklona začepljenju pora, aknama i prištićima, kao i onima koje imaju uravnoteženu kožu, ali s hiperpigmentacijama, borama ili finim linijama. No, oduševit će i žene s tankom, neotpornom kožom oštećenom suncem kojoj je potrebno obnavljanje – javlja Olival.

GW74Sjaw cr

5 pravila korištenja formule s s retinoidima:
1.) Vitaminski serum RA koristi se isključivo uvečer, a nanosi se na čisto i suho lice u količini od dva zrnca nara za čitavo lice izbjegavajući područje oko očiju.
2.) Vitaminski serum RA koristi se dva do tri puta tjedno, postepeno se može povećavati korištenje kod otpornije kože.
3.) Nakon upijanja vitaminskog seruma RA u kožu obvezno se nanosi hidratantna krema i/ili ulje.
4.) Vitaminski serum RA nikad ne koristite u istoj rutini s drugim jakim aktivnim tvarima (primjerice drugi retinoidi ili kiseline), u trudnoći ili kod izrazito osjetljive ili oštećene kože sklone iritacijama.
5.) Uz korištenje Vitaminskog seruma RA neophodna je cjelovita UVA/UVB zaštita od sunca s visokim zaštitnim faktorom.

Opće je poznato kako vitamin A, odnosno njegovi derivati retinoidi, dokazano djeluju protiv preuranjenog starenja kože, a retinol je posljednjih godina ključan u anti-ageing njezi kože. 

5eq0Fz7M


Retinal osim na preuranjeno starenje kože djeluje i na druge nepravilnosti – akne i prištiće, regulira lučenje sebuma, te ujednačava teksturu tena umanjujući vidljivost hiperpigmentacija. Poznato je kako retinoidi ubrzavajući staničnu izmjenu mogu izazvati privremenu iritaciju – ljuštenje, crvenilo i suhoću kože. Kako bi ta iritacija prilikom uvođenja nove aktivne tvari bila što manja, u formulaciji Vitaminskog seruma RA nalaze se i ceramidi, bisabolol i alantoin.

Info plus: Od retinala (retinaldehida) potentnija je tek retinoična kiselina, tretinoin, koji je u kozmetičkim proizvodima dostupan isključivo na recept u ljekarnama.