D LIFE @ home // šlape sa ŠLJOKICAMA i HOODICE u bojama (plus beauty rutina, bronzeri i balzam za tijelo)

  Glavni outfit ovih dana su mi hoodice i šlape sa šljokicama, sva sreća pa je nona (Hrvojeva mama Lucija) Bruni kupila prevelike. Sad moje stopalo 38 jedva stane u njih, ali eto, glumim Pepeljuginu sestru i brijem na sjaj pa sada imam neko mikro veselje u svem ovom hororu.

  Brije na boje: Dubravka Prpić Znaor, gl. urednica ItGirl.hr

  DLIFE1

  Druga, izuzetno važna stvar u ovim danima kojima nema kraja su - hoodice. Inače, u mojoj garderobi nema pidžame, spavam u hoodicama i tajicama ili trenirki već sto godina.

  Ali, kad je došlo do svega ovoga, zaključila sam da moram imati hoodice za dan i one za spavanje. Jer, ne mogu raditi u onome u čemu spavam.

  Uskoro ću početi nositi sakoe, ako mi hoodice dosade. Dole su tajice jer u trenirci se osjećam kao da se spremam za spavanje ili valjanje po kauču. DLIFE1

  Toliko sad brijem na njih da sam ih počela poštivati i vješam ih na vješalice. Prije su bile naslagane kao i sva normala pokućna odjeća, ali sad mi je jako stalo do toga da je moja hoodica čista i da nema fleke.

  Na primjer od kreme, ulja za lice ili boje za kosu. Jedino mi fleke od blajha ne smetaju. Da, stavljala sam ga doma par puta, još prije i posljedice izgledaju ko neke cool fleke, nemam ništa protiv toga. Čovjek se prilagodi. DLIFE1

  Za podizanje morala važno mi je i dobro mirisati. Radi same sebe, to mi je jutarnji ritual koji ne preskačem. Držim se tih nekih normalnih koraka u ranu koji mi pomažu da ostanem pribrana.

  S druge strane, njegujem se toliko da mislim da ću iz svega izaći jednaka kao i prije - živci su mi sve tanji, ali koža mi je od mojih pipeta toliko hidratizirana i čista da, kad se sve zbroji i oduzme, bit ću na pozitivnoj nuli, što je OK.

  DLIFE1

  Važna stavka su i bronzeri. Zlatni, brončani, sjajni, highlighter, iluminator, glow, ovo, ono. Bitno da se sjaji i da podsjećam na sunce. Ponekad pretjeram s bronzerom, što mi se desilo neki dan kad sam išla u dućan i u bundi i hoodici i kapi s coflekom uđem u auto i pogledam se u retrovizor, a ono smeđa faca.

  Mislim si kajgod, baš me briga. Bitno da su se podočnjaci utopili u svemu tome. Čovjek se navikne. Bitno da imam krov nad glavom. Koja se sjaji. DLIFE1

  Tu je i puder. Još jedan jutarnji adut u kombinaciji s bronzerom. Sad se možda pitaš koliko mi rutina traje svako jutro, kad sav normalni svijet čeka sljedeći potres.

  E pa, ne znam, eto, nadam se da se neće ponoviti ona stravična nedjelja. A ove oko 3 Richtera više nit ne osjetim. Ili mislim da je netko upalil auto. Ili kad čujem auto, mislim da je neki potres. Ili kad netko zatvori vrata, susjeda ide u vrt, netko se zakašlje i tako to. Sve mi se pomiješalo. Samo je sjaj na licu postojan. DLIFE1

  Njega. Sad se svi njegujemo, peremo ruke, radimo si kućne anti age tretmane, gledamo si čiste face i mislim si... bože, kad ću se konačno osjećati prljavo po faci pa da moram skinut nešto konkretno.

  Čovječe čisto mi lice ko bebino. Pa ova hidratacija, pa ona, pa hijaluronska, pa bla... Vrijeme je da pojačam bronzer. I da možda stavim ruž.

  Crveni, koji isto podiže raspoloženje i s kojim se osjećaš kao da možeš osvojiti čitav svijet, koliko sam puta napisala tu rečenicu u medijima. E, sad mi se pružila prilika da isprobam tu teoriju.

  DLIFE1

  Tak je i s tuširanjem (da, tuširam se svaki dan, usprkos potresima, imam vrt pa ako me neki satelit snimi kak sam izletjela samo u ručniku, bit će brutalno).

  Iako, ovo je nešto bitno - nedavno sam napravila suradnju s La Roche Posay, ali sve je stalo s obzirom na obzir. Ali, stavit ću sad info koji je zapravo jako važan.

  Nova istraživanja u središte pažnje stavljaju mikrobiom kože - prirodni ekosustav mikroba na našoj koži sa svojim genetskim materijalom koji u interakciji s našim tijelom osigurava njegovo zdravo funkcioniranje i štiti kožu od vanjskih oštećenja.

  - Istraživanja ljudskog mikrobioma dovode do promjene tradicionalnog mišljenja da je za razvoj bolesti u čovjeka odgovoran jedan, dobro definirani uzrok, i sve je više pokazatelja da je za nastanak različitih bolesti, između ostalog, odgovorna neravnoteža u mikrobiomu, potvrdila je dr. Nives Pustišek, specijalist dermatolog i venerolog, subspecijalist dječje dermatologije.

  Disbioza mikrobioma, kaže dr. Pustišek, stručan je naziv za neravnotežu mikrobioma, te je preduvjet za nastanak različitih bolesti, poput atopijskog dermatitisa, akni, seborejičnog dermatitisa, psorijaze i mnogih drugih.
  Istraživanja o mikrobiomu kože provode stručnjaci francuskog dermatološkog laboratorija La Roche-Posay već četvrt stoljeća kako bi pomogli osobama koje pate od ekcema, nezaraznog stanja kože koje dovodi do isušivanja kože i stvaranja ljuskavih mrlja s crvenilom i svrbežom, od kojeg pati dvoje do troje od 10 djece diljem svijeta.

  DLIFE1

  Moje dijete nema frke s kožom, tek poneko crvenilo kad je jako zima, onak po obrazima, pa stavim kremu.

  Bruna je u 3. razredu osnovne škole i preko dana gleda HRT 3, riješava zadaće, svira klavir, ima nastavu preko video poziva s profom iz muzičke, čita Harry Pottera, već 3. nastavak i, naravno igra se. Ona i sestrična Lora se zovu prek wattsupa i igraju Roblox. Igra je slatka, obje imaju likove i mogu surađivati u igri. Blažen bio onaj koji je stvorio tablete i igre.

  Uglavnom, dani nekako prolaze.