Username *
Password *
Remember Me

- Nasljedni gubitak kose je najčešći tip stanjivanja i gubitka kose kod muškaraca i žena. Poznat je kao gubitak kose muškog i ženskog tipa ili androgena alopecija te se događa kada su folikuli kose genetski osjetljivi na androgene, muške spolne hormone, a posebno na dihidrotestosteron (DHT). Kada DHT stupa u interakciju s folikulima kose, osjetljivost uzrokuje usporavanje ili zaustavljanje rasta kose ili gubitak kose – objavio je Eucerin.

Alison Ferrioli Editorial01

Alison Ferrioli // L’Officiel Arabia // foto Julio Sancho // styling Daniel Davilla

Genetske osobine povezane s gubitkom kose nasljeđuju se s očeve ili majčine strane. Dok se o stanjivanju i gubitku kose često razmišlja kao o nečemu što pogađa samo starije ljude, to stanje može početi već u tinejdžerskim danima, dvadesetim ili tridesetim godinama.

Alison Ferrioli Editorial01

Muški tip ćelavosti počinje s gubitkom kose na području krune, prednje strane glave. S vremenom, muškarci s nasljednim gubitkom kose mogu potpuno oćelaviti.

S druge strane, ženski tip ćelavosti ima veću tendenciju stanjivanja kose nego potpunog gubitka. Obično se kosa stanjuje na vlasištu, osobito na razdjeljku. Područje krune može biti zahvaćeno, ali nasljedni gubitak kose kod žena rijetko prelazi u potpunu ćelavost.

Kako prepoznati simptome stanjivanja kose?
1. Razdjeljak se počinje širiti.
2. Kosa izgleda tanje nego prije.
3. Kroz kosu se može vidjeti vlasište.

Eucerin DermoCapillaire revitalizirajući šampon i Eucerin DermoCapillaire revitalizirajući tretman za kosu posebno su dizajnirani kako bi spriječili gubitak kose povezan s nasljednim osobinama. Inovativna formula s dvije aktivne tvari koje se prirodno nalaze u tijelu - karnitinom i kreatinom - pomaže u jačanju korijena podržavajući njegovu opskrbu energijom te klinički i dermatološki dokazano odgađaju stanjivanje kose uzrokovano nasljednim gubitkom kose.

 Alison Ferrioli Editorial01