RETROVIZOR // doba kad su blistave make-up čestice krenule u OSVAJANJE SVIJETA…

  Bile su to osamdesete, žene su dobile modnog saveznika kroz power dressing, a onda je uslijedio make-up. Snažan, prepun boja, definiran, koloristički kontrastan.

  Usne su bile crvene ili fuksija, oči moćno zelene, plave, ljubičaste… Era blistavog tena započinje sedefastim sjajem na svim teksturama. Danas imamo lagani sjaj, obožavamo put koja otkriva decentan glow, jedno od poglavlja koje započinje u jednoj od najbogatijih dekada u svakom smislu.

   max factor dayle haddon

  Sve je bilo veliko, od ramena preko kose do usana, očiju, obrva. Impozantan look bio je poželjan, a parolu "manje je više cure tog doba lijepo su ignorirale. Kompanije kreću u ozbiljnije bavljenje formulama koje licu daju sjaj i zaustavljaju se na sedefu.

  Zato je upravo taj sedef relativno nedavno, s povratkom trendova iz osamdesetih, pronašao svoj put na police drogerija i parfumerija, a onda i do naših poljubaca i kapaka. Trep, trep! I maskare su započele svoje ludo putovanje, jer trebalo je nabrijati i trepavice. Kad na kapku imaš pet boja, trepe postaju gotovo nevidljive, pa im treba jedna poštena crna da bi vratile vizuru.

  Rumenilo također u osamdesetima obiluje sedefom, pa sve skupa daje dojam volumena obraza koji se najednom ističe kao top slatkiš u bombonijeri. Onaj kojeg naprosto moraš imati.

  Polako, ali sigurno ruž i sjenilo nastavljaju svaki u svom smjeru, nazire se minimalizam kojeg zapravo najviše volimo danas – ako je ruž snažan, onda je sjenilo prirodnije. Ali, sjaj je tu. Nema da nema. I u novoj sezoni blistavo je zdravo, no na jedan elegantan način. Od jutra to mraka, a onda se navečer pojača i krene u osvajanje.