Username *
Password *
Remember Me

Ključnu ulogu u očuvanju zdrave barijere kože ima blago kisela pH vrijednost koja neutralizira alkalne agresivne tvari, sprječava rast bakterija i pruža idealno okruženje za uspješni rast mikroorganizama koji pogoduju koži.
Kada je prirodna kiselost kože narušena, zaštitna barijerna funkcija slabi, a koža postaje osjetljiva.

Simptomi osjetljive kože uključuju crvenilo, osip, perutanje, hrapavost, zategnutost, a ponekad i otekline. Izazivaju svrbež, peckanje i nelagodu u svakodnevnom životu te mogu dovesti i do intenzivne fizičke neugode.

Dennis Leupold Vogue Taiwan Charlee Fraser 3 cr

Dennis Leupold for Vogue Taiwan with Charlee Fraser // Photographer: Dennis Leupoldat ADB AGENCY. Styling: Melina Chen. Hair: Brian Buenaventura. Makeup: Ingeborg. Model: Charlee Fraser.

 


Osjetljiva koža reagira nepredvidljivo, a simptomi se mogu pojaviti na licu, tijelu i vlasištu.

Iako ne postoji pravi lijek za osjetljivu kožu, razumijevanjem simptoma može se kontrolirati i umanjiti uzroke i podražajne pojave osjetljive kože.

Određeni prirodni sastojci mogu potaknuti ponovnu aktivnost enzima i njihovu sposobnost obrane tijela.
Dekspantenol koji je derivat vitamina B potiče i jača prirodnu zaštitnu funkciju kože, ubrzava proces zacjeljivanja i obnavljanja kože.

Dennis Leupold Vogue Taiwan Charlee Fraser 3 cr

Glicerin pomaže u hidrataciji kože, a pH 5 citratni pufer vraća prirodnu pH razinu kože. Vraćanjem aktivnosti kožnih enzima, ponovno se uspostavlja i zdrava ravnoteža.
Nadražujuće tvari poput sapuna mogu pogoršati stanje kože kroz svoj alkalizirajući učinak, i učiniti ju osjetljivom na upale, ali i na infekciju izazvanu bakterijama, virusima i gljivicama.

Dennis Leupold Vogue Taiwan Charlee Fraser 3 cr

Osjetljiva koža zahtijeva pomnu i redovitu njegu, korištenje vrlo blagih preparata za čišćenje, pogodnih za česta tuširanja, losione i ulja za svakodnevnu uporabu.

Primjer formula idealnih za njegu osjetljive je Eucerin pH5 linija koja sadržava kombinaciju moćnih aktivnih sastojaka za prirodnu obranu kože.

Dennis Leupold Vogue Taiwan Charlee Fraser 3 cr

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location