Username *
Password *
Remember Me


Na svakodnevnu suhoću kože, osim vanjskih, mogu utjecati i unutarnji čimbenici - genetska predispozicija i hormonalni utjecaji. Promjena vremena, doba i grijanja utječe na promjene koje na koži vidimo i kao suhoću: vrijeme je za promjenu njege. Odgovor su snažni ovlaživači kože. 

 

barbara zoltan tombor1
Barbara Palvin // Marie Claire Hungary // foto Zoltan Tombor 


1. Problem suhe kože djelomično nastaje zbog nasljednih čimbenika, a dijelom i zbog pretjerana korištenja sapuna ili neprilagođenih proizvoda za higijenu i njegu.


2. Suhu kožu uzrokuju egzogeni (vanjski) i endogeni (unutarnji) čimbenici. Osoba može biti zahvaćena jednim ili više čimbenika, a ozbiljnost stanja suhe kože povećavat će se s brojem uzročnika. Poznavanje djelovanja čimbenika i njihova utjecaja na suhu kožu pomoći će u prevenciji i liječenju suhe kože.


3. Dodatni problem kod djece su i česti atopijski ekcemi, koje prate upala i jak svrbež. Stoga valja očuvati i obnavljati hidrolipidni zaštitni sloj kože primjenom proizvoda sa zaštitnim i hranjivim sastojcima.


4. Pomažu – emolijensi! To je topički pripravak koji sprječava isušivanje kože i pomaže pri održavanju njezine vlažnosti.

Hrvatska inačica je ovlaživač, a označava postupak dodavanja vode koži.

Emolijensi su proizvodi koji se u dermatologiji najčešće preporučuju, jer umiruju svrbež, najčešći simptom suhe kože, i sprječavaju daljnje fizičko oštećenje kože.

Njihova redovita primjena nužna je u svakodnevnoj njezi suhe kože, a od iznimne su važnosti i u dermatološkoj terapiji bolesti praćenih suhoćom kože, kao što su atopijski dermatitis, psorijaza i različiti oblici ekcema, te bolesti s nasljednim ili stečenim poremećajem orožnjavanja.


Pročitajte više.

barbara zoltan tombor1

%MCEPASTEBIN%

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location