Username *
Password *
Remember Me

Hiperpigmentacija je sve češća pojava upravo radi nedovoljnog korištenja krema sa zaštitnim faktorom, a osim toga na kožu utječu drugi čimbenici, kao što su hormonalne promjene i razni lijekovi. Dermatolozi upozoravaju da i danas, odnosno tijekom čitave godine, treba nanositi SPF formule. Tokom hladnijih mjeseci idealno krenuti s formulama za izbjeljivanje: koristimo ih navečer, kao dio beauty rituala prije odlaska na spavanje. No, kako pronaći idealnu kremu? Obratite pažnju na niže navedene sastojke.

 


Sandy Kirik Fashion Editorial02

Photography: Katelijne Verbruggen. Styling: Anna Sokolowska. Hair & Make-up: Magdalena Loza at Ncl-representation. Model: Sara Van Der Hoek at Vdm Models.

 

Koji su najbolji sastojci za izbjeljivanje, kako ujednačiti kožu lica? Junake ovog područja navela nam je magistra Marijana Piškulić Radionov iz Mandis Pharm ljekarni.

1. Alpha arbutin
Ovaj biosinteticki proizvod dobiva se iz arbutina, hidrokinona biljke Medvjetke. Za razliku od arbutina koji je blagi izbjeljivač, alpha arbutin snažno inhibira tirozinazu, enzim ključan u sintezi melanina.

2. Kojična kiselina
Nastaje kao nusprodukt u procesu fermentacije riže u proizvodnji sakea. Vrlo potentan i dobar izbjeljivač i antioksidans, mehanizam djelovanja je inhibicija tirozonaze. Svejedno, u nekim je zemljama zabranjen.

 

alpine skincode
NOVEXPERT VITAMIN C SERUM – protiv mrlja na licu
Serum vrlo visoke koncentracije vitamina C (25%) koji je u proizvodu posebno stabiliziran kako ne bi uzrokovao iritacije kože.


3. Vitamin C
Slavni vitamin C sve se češće nalazi u formulama za svakodnevnu njegu lica – taj sastojak uspješno inhibira tirozinazu i melanogenezu. Imamo ga i u boosterima, anti-age formulama koje obećavaju mladolikost.

4. Retinoicna kiselina - derivat retinola.
Ova je kiselina dobar izbjeljivač jer ubrzava gubitak pigmenta i inhibira tirozinazu. Naime, enzim tirozinaza važan je za sintezu melanina iz aminokiseline tirozina. Treba s njome oprezno jer može izazvati iritacije i snažna crvenila.

 

Even Brighter KV cr

B-rezorcinol glavni je aktivni sastojak Eucerin Even Brighter njege, učinkovito djeluje protiv glavnih vrsta hiperpigmentacije, primjerice melasme i staračkih pjega.


5. Rezorcinol
Radi se o odličnom izbjeljivaču! Stabilan je, ima niski nivo iritacije, smanjuje proizvodnju melanina.


6. Alfa hidroksi kiseline
Radi se o derivatima voća: postoje glikolna, mliječna, jabučna, limunska i vinska. Često se nalaze kao sastojak u anti-age kremama.

Svi ovi sastojci djeluju na istom principu, no sa svima treba paziti i koristiti ih tek nekoliko mjeseci, ali kontinuirano. Po danu obavezno koristite kremu sa zaštitnim faktorom!

Najbolje su kombinacije serum – dnevna – noćna njega, formule u sinergiji bolje djeluju.

Najagresivniji od spomenutih su retinoična i glikolna, nisu za kožu sklonu crvenilu i onu vrlo osjetljivu.

 

alpine skincode

Ducray dermatološki laboratoriji su reformulacijom postojećih fotozaštitnih krema iz Melascreen linije (normalna do mješana koža i suha koža) kreirali proizvode za zaštitu od sunca koji ujedno smanjuju učinke sunca na kožu. Melascreen UV lagana ili bogata krema SPF 50+ predstavljaju prvu fotozaštitnu njegu 2 u 1, za prevenciju i korekciju melazme, lentiga i foto-starenja.

 alpine skincode

Eucerin Even Brighter koncentrat sadrži visoku koncentraciju B-rezorcinola koji smanjuje proizvodnju melanina i bori se protiv hiperpigmentacije dok je istovremeno dovoljno blag za svakodnevnu uporabu. Nanesite ga kao serum prije dnevne kreme za vidljivo sjajniji i ujednačeniji ten u samo četiri tjedna, a tijekom vremena možete očekivati da će se poboljšanje nastaviti.

 

 

alpine skincode
Alpine white complex kao dio Skincode Essential linije zastupljen je u pet proizvoda za potpunu njegu lica i ruku.

 

alpine skincode

Filorga pigment perfect: visoko koncentrirani serum uklanja postojeće i smanjuje pojavu novih hiperpigmentacija te ujednačava boju tena. Tri inovativna aktivna sastojaka rade u sinergiji i uklanjaju pigmentacijske nedostatke na koži:
- Ekstrakt hmelja smanjuje proizvodnju melanina te time vidljivo smanjuje veličinu i intenzitet hiperpigmentacija.
- Nova generacija vitamina C (u izrazito stabilnom obliku), ujednačuje ten i pruža koži blistav izgled.

 

alpine skincode
Kreme s visokim zaštitnim faktorom onemogućuju hiperpigmentacije - stalnim korištenjem lice će imati ujednačen ten.

alpine skincode