Username *
Password *
Remember Me

Svjetska beauty scena bruji o novom retinolu, odnosno prirodnoj zamjeni za isti – riječ je o biljci banchi i njezinom ekstraktu bakuchiolu. Radi se o sastojku koji je prikladniji za osjetljivu kožu i ne pecka niti ne ostavlja crvenilo, kad ga se usporedi s retinolom, hitom anti-age industrije.

– Bakuchiol je relativno nov na beauty sceni, izjavio je Mark Curry, suosnivač kompanije Be for Beauty i The Inkey List za Byrdie. – To je jedan od malo sastojaka koji daju rezultat sličan onom retinola. Uspješno regenerira i ubrzava regeneraciju stanica kože i ima anti-bakterijska svojstva - .

 Bakuchiol Garden Collage Andreana Bitsis sharpened banner 1 1400x788


Inače, bakuchiol se koristi u ajurvedskoj i kineskoj medicini, pomaže koži u procesu ozdravljenja tena, smirivanja crvenila i ujednačavanja kože.


The British Journal of Dermatology je objavio da ovaj sastojak ima slična svojstva kao retinol, cilja na bore i fine linije, ali je manje iritantan za kožu. Osim toga, retinol ne smije na sunce, dok bakuchiol čini kožu manje osjetljivom na sunčeve UV zrake. Sjajna novost!

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location