Username *
Password *
Remember Me

Ima li netko flaster? Nemali broj situacija završava ovim pitanjem, nekako nam promakne da ga moramo nositi uz sebe tijekom ljetnih avantura kad smo goli, bosi i ponekad nespretni. Hansaplast, koji je ovih dana predstavio preslatke flastere iz kolekcije Don’t worry, be happy, donosi tri pravila kako se ponašati prema rani jer ona je otvorena koža i potencijalno mjesto zaraze. A to nipošto ne želimo dok se odmaramo i živimo bezbrižno!

ELLE Spain July 2018 Evgenia Fedoseeva Xavi Gordo 1

 ELLE Spain July 2018 // Evgenia Fedoseeva by Xavi Gordo

1. Očisti!
Čistim rukama pažljivo očistite ranu, isperite hladnom vodom, a zatim tapkanjem osušite područje. Iz rane uklonite strana tijela, poput prljavštine i pijeska. Manja će rana uskoro prestati krvariti, a ako krvarenje ne prestane, lagano pritisnite mjesto s neljepljivim jastučićem sve dok krvarenje ne prestane.

 

2. Zaštiti!
Pokrijte ranu ili ogrebotinu flasterom. Flaster će zaštititi ozlijeđenu površinu od trenja, bakterija i zaraze, apsorbirati tekućinu iz rane i stvoriti uvjete u kojima će rana nesmetano i brzo zarastati.

 

3. Dezinficiraj!
Svako puknuće kože podložno je ulasku bakterija stoga očistite ranu ili ogrebotinu s odgovarajućim dezinficirajućim sredstvom.

 

 ELLE Spain July 2018 Evgenia Fedoseeva Xavi Gordo 1
Totalno fashion flaster! Više nije dosadan...

 

Flasteri se moraju redovito mijenjati kako se bi prekinuo proces zarastanja. Nakon što ste se posjekli ili ogrebli, tijelo započinje proces zarastanja. Ne dirajte kraste! Dirate li krastu, možete ponovno otvoriti ranu, omogućiti ulazak bakterija i napraviti još veći ožiljak.

Ako se rana produbljuje, krvari ili postoje znakovi infekcije, poput crvenila, oticanja ili topline, zatražite pomoć liječnika.

 

 ELLE Spain July 2018 Evgenia Fedoseeva Xavi Gordo 1

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location