Username *
Password *
Remember Me

- Dječja koža je debljine tek jedne petine kože odraslih i izuzetno je osjetljiva, a njena zaštitna funkcija smanjena je, što ju čini posebno osjetljivom na štetne UV zrake – podsjeća Eucerin. - Tu osjetljivost dodatno pogoršavaju niske razine pigmentacije u koži beba, a koža male djece prepuštena samo vlastitoj prirodnoj zaštiti može početi dobivati opekline već nakon manje od pet minuta pod intenzivnim podnevnim suncem.

mandco 926464
M&Co.

 


Najnovija istraživanja pokazuju da opekline od sunca u djetinjstvu mogu udvostručiti rizik od raka kože. Stoga, redovito nanošenje kreme za sunčanje posebno prilagođene njihovim potrebama od ključne je važnosti za zaštitu i zdravlje dječje kože.

Eucerin zaštita od sunca za dječju kožu posebno je razvijena kako bi zaštitila nježnu kožu i pružila učinkovitu biološku zaštitu stanica. Kombinacija aktivnih sastojaka smanjuje rizik od dugoročnog oštećenja kože izazvanog UV zračenjem i pomaže u obnavljanju kože oštećene djelovanjem sunca.


Njega uključuje naprednu spektralnu tehnologiju koja kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA i UVB filtere te prirodni antioksidans lichochalcon A koji štiti stanice kože od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Gliciretinična kiselina dokazano poboljšava prirodni proces obnove DNK u koži koja je oštećena UV svjetlošću.
Vodootporna formula ne sadrži mirise, boje i parabene.


Kliničke studije također dokazuju odličnu djelotvornost i podnošljivost Eucerin njege čak i kod djece koja boluju od atopijskog dermatitisa.

 

accessorize 950057


Od inovacija tu je Anti-Stain After Wash tehnologija koja pomaže reducirati mrlje na odjeći.

Kako se odgovorno ponašati na suncu, Eucerin savjetuje u pravilima za sigurni boravak na suncu:
- Bebe ne bi trebale biti izložene suncu jer njihovi prirodni zaštitni mehanizmi još nisu formirani.
- Djeca bi trebala izbjegavati sunce između 11 i 15 sati kada su njegove zrake najjače jer tada UVA i UVB zrake prolaze mnogo kraćim putem kroz atmosferu zemlje što ih čini značajno intenzivnijima.
- Čak niti kreme za sunčanje s visokim SPF faktorom ne mogu 100% filtrirati UV zrake koje izazivaju stanična oštećenja u epidermalnim slojevima kože. 
- Djeca na suncu trebaju nositi zaštitnu odjeću i odgovarajuću kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom čak i kad je oblačno. 
- Birati gusto tkanu odjeću koja pokriva što više kože - razmišljajte o pokrivanju vrata, ruku, prsa i nogu. 
- Nositi širokoobodne šešire i sunčane naočale.
- Djeca svijetle puti, s crvenom kosom ili pjegicama osjetljivija su na opekline jer njihova koža proizvodi manje melanina koji štiti od UV zračenja.
- Često se preporučuje da se djeca s izraženim madežima na koži zaštite od sunca, jer su neki madeži potencijalno kancerogeni.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location