DEZIĆ_info // svaki LIFESTYLE ima svoj idealan DEZODORANS

  Svaka formula ima specifičnu namjenu: možemo birati između dezodoransa namijenjenog stresnom danu, zatim sportskim aktivnostima, laganu mineralnu formulu nza super-osjetljivu kožu... a tu su i razna pakiranja, od spreja do roll-on varijante. Ovaj posljednji ujedno je i najekonomičniji, ne gubi se višak koji odlazi u zrak.

  Anja Rubik Womens Health Poland Cover Photoshoot03
  Anja Rubik // Women’s Health Poland // foto Adam Pluciński


  Podsjetimo da znojenje ima važnu funkciju – djeluje poput klime, hladi naš organizam i aktivira se automatski.

  Iako nas već sam spomen na znoj podsjeća na neugodne mirise, činjenica je da je on sam po sebi bezmirisan, a neugodan miris dolazi od bakterija koje kad dođu u kontakt sa znojem stvaraju molekule pod nazivom tioalkohol.

   Anja Rubik Womens Health Poland Cover Photoshoot03
  Anja Rubik // Women’s Health Poland // foto Adam Pluciński

   

  Što se tiče sigurnosti i zdravlja, nerijetko se vode polemike oko antiperspiranta. Naime, oni zaustavljaju rad žlijezda znojnica, radi čega je preporuka kraće korištenje ovih formula!

  Još jedno zanimljivo pitanje koje se svako malo postavlja... smijemo li koristiti dezodorans odmah nakonbrijanja pazuha? Naime, stručnjaci preporučuju ne nanositi preparat barem 12 sati nakon depilacije, kako bi se koža obnovila u potpunosti. Ali, jedno su želje, drugo realnost... 

  phtogodezici123

  Dezodorans ZA STRESNE SITUACIJE
  Poslovne situacije, nepredvidivi obrati, česti sastanci i odluke koje donosimo na dnevnoj bazi znaju djelovati stresno. Upravo radi tog danas sve češćeg načina života, dermokozmetičke kuće odgovorile su na naše zahtjeve. Eucerin intenzivni antitranspirant u spreju namijenjen je prekomjernom znojenju. Njegova inovativna 72-satna formula pruža pouzdanu, dugotrajnu zaštitu od prekomjernog znojenja i neugodnih mirisa. Formula sadrži visoku koncentraciju dva vrlo učinkovita sastojka koji sprečavaju znojenje: aluminijev klorohidrat i aluminijev klorid. Aluminijev klorid prodire duboko u znojne pore, pružajući tako dugotrajniju zaštitu između dva nanošenja. Klinička i dermatološka ispitivanja dokazala su smanjenje znojenja za čak 91 %!

  phtogodezici123

  Dezodoransi za SPORTSKI ŽIVOT
  Neki od nas aktivni su od jutra do mraka! To je odlično za zdravlje, no zahtijeva uistinu dobar dezodorans, naročito usred toplijih mjeseci. Predlažemo Uriage Deodorant Power 3 Roll-on ili Uriage roll on bez aluminija. Te dvije formule pružaju 24-satnu učinkovitu zaštitu od neugodnih mirisa te ostavljaju osjećaj ugode na koži. Zašto? Zahvaljujući anti-adhezivnom djelovanju, formula inhibira enzime koji uzrokuju pojačano znojenje i time uspješno i dugotrajno kontrolira neugodan tjelesni miris.

  phtogodezici123

  Dezodoransi ZA LJUBITELJE MINERALA I MINIMALIZMA
  Odnedavno je na tržištu prisutan mineralni dezodorans koji čuva od neugodnih mirisa čak 48 sati, iako ima formulu bez aluminijevih soli. Radi se o jednom od Vichyjevih dezodoransa, koji je namijenjen i za osjetljivu kožu.

  phtogodezici123

  Dezodoransi ZA OSJETLJIVU KOŽU
  Preporuka je Uriage hipoalergeni mineralni deodorant s alum kamenom (stipsom) koji pruža 24-satnu učinkovitu zaštitu od neugodnih mirisa i znojenja. Alum kamen je moćno adstringentno sredstvo koje djeluje protiv bakterija i mirisa. Brzo upija znoj, ostavljajući kožu svilenkasto glatkom. Bez aluminij klorohidrata, alkohola i parabena.

  phtogodezici123

  I Avène ima odgovor: formula je bogata termalnom vodom koja umiruje kožu i djeluje protuiritacijski. Osnovni sastojak, deolit, čine pentilen-glikol i dimetil-fenilpropanol, sastojci koji djeluju na bakteriju Corynebacterium xerosis i sprječavaju razgradnju sastojaka znoja pa tako i nastanak neugodnih mirisa. Bez alkohola je, konzervansa i aluminijevih soli, pa ne ostavlja trag na odjeći.

  phtogodezici123

  Za muškarce koji imaju osjetljivu kožu i vole esencije limuna predlažemo izvrstan Lierac Men Deo Roll-on: osvježavajući dezodorans s antiperspirantnim učinkom zahvaljujući posebnoj kombinaciji prirodnih sastojaka preslica, kadulja, limun i glicerin. Formula regulira znojenje tijekom cijelog dana te neutralizira bakterije. Bezalkoholan je te pogodan za sve tipove kože uključujući i vrlo osjetljivu kožu. Također, ne ostavlja mrlje na odjeći.