Username *
Password *
Remember Me

- UV svjetlost je glavni uzrok oštećenja kože uzrokovan suncem, no visokoenergetske vidljive svjetlosti (HEVIS) također mogu potaknuti slobodne radikale koji uzrokuju daljnje naprezanje na koži. Eucerin fluid za zaštitu od sunca i sprečavanje fotostarenja SPF 30 je svakodnevna zaštita od sunca za sve tipove kože lica. Napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtere za visoku UV zaštitu s likokalkonom A za neutralizaciju slobodnih radikala uzrokovanih UV i HEVIS svjetlošću. Anti-age krema za sunčanje također uključuje gliceretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNA kože – objavio je danas Eucerin.

ECN 17967 69759 SSP Sun Spray Transp SPF 30 cr
F&F


Što je fotostarenje?
Fotostarenje je naziv za prerano starenje kože uzrokovano suncem. Procjenjuje se da je 90% preranog starenja kože uzrokovano sunčevim zrakama.

Sunčeva svjetlost, posebice UVA i UVB zrake, može izazvati sunčeve opekline, prijevremeno starenje kože, hiperpigmentacije, oštećenje očiju, oslabljen imunološki sustav, fotoalergijske i fototoksične reakcije pa čak i rak kože.

Liječnici i dermatolozi sve više upozoravaju na jaku povezanost između učestalosti raka kože i stupnja oštećenja DNK, podsjećajući nas na to da je upravo izlaganje suncu uzrok više od 90% slučajeva raka kože.

ECN 17967 69759 SSP Sun Spray Transp SPF 30 cr


Većinu učinaka sunca na koži uzrokuju UVB i UVA zrake, a UVA zrake mogu prodrijeti i kroz prozore automobila dok se vozite gradom ljeti, stoga, oprez! UV zračenje dolazi u tri oblika, ultraljubičasto A (UVA), ultraljubičasto B (UVB) i ultraljubičasto C (UVC):
- UVB daje vašoj koži energiju koja je potrebna za stvaranje vitamina D, ali je također odgovorno za sunčane opekline i neposredno oštećenje DNK.
- UVA također doprinosi oštećenju kože, posebice prijevremenom starenju kože.
- UVC ne dopire do kože jer ga blokira Zemljina atmosfera.


Redovitom zaštitom kože od sunca umanjujemo mogućnost nastanka kožnih oštećenja i bolesti povezanih sa štetnim učinkom sunca. Korištenjem krema i losiona za prevenciju i zaštitu kože tijela od štetnog djelovanja UV zračenja čuvate zdravlje i ljepotu kože.

 ECN 17967 69759 SSP Sun Spray Transp SPF 30 crECN 17967 69759 SSP Sun Spray Transp SPF 30 cr

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location