Username *
Password *
Remember Me

Osim poznatog uravnotežujućeg učinka na probavne smetnje, probiotici pokazuju i izvrstan učinak na funkciju imunološkog sustava. Neke prednosti koje im se pripisuju djelomično ulaze u beauty sektor, naročito na području zaštite kože i potencijalnih upala. - Čini se da specifični sojevi probiotika potiču više regulatornih ili umirujućih imunoloških stanica i pomažu u zadržavanju upale – objasnila je Natalie Lamb, nutritivni terapeut i savjetnik za BioKult.

- Međutim, istraživanja također ukazuju na to da oni mogu pomoći u smanjenju akni uzrokovanih prekomjernom proizvodnjom sebuma, što je često u početku izazvano stresom i njegovim posljedičnim učinkom na crijevnu floru. Tradicionalno bismo svakodnevno konzumirali fermentiranu hranu i prije ljudi nisu bili podvrgnuti čimbenicima okoliša ili životnog stila koji mogu poremetiti mikroflore kao što su antibiotici, onečišćenje, nezdrava hrana i kronični stres – izjavila je Lamb za Byrdie.

 dorothyperkins 890946
Dorothy Perkins // prshots

 

Lactobacillus i Bifidobacterium dva su najčešće korištena soja probiotika te postoji niz studija koje dokazuju da poboljšavaju stanje kože s, na primjer, rozaceom. Pronađeno je da Lactobacillus plantarum poboljšava hidrataciju kože, bore, sjaj kože i elastičnost – dodala je Lamb.

Ako vam je dosta dodataka prehrani, pojačajte unos probiotičkih jogurta koji također pozitivno djeluju na imuno-sistem i ljepotu.

- Prema prihvaćanoj definiciji od strane WHO/FDA korisne bakterije, koje nastanjuju probavni sustav čovjeka, imaju brojne povoljne učinke na probavni sustav i sustavno zdravlje čovjeka, a uz priznanje u vidu znanstvenih dokaza prozvane su probiotičkim bakterijama tj. probioticima. Dobitnik Nobelove nagrade Elia Metchnikoff prvi je prepoznao probiotičke bakterije kao uzročnike dugovječnosti bugarskih seljaka koji su u prehrani koristili velike količine fermentiranih mliječnih proizvoda - istakula je magistra Aisa Zanki Zelić iz Farmacie u Jurišićevoj 3 u Zagrebu.

dorothyperkins 890946

NIKEL PROBIOTIČKA krema za obnavljanje kože preporučuje se kod tegoba suhe i ispucale kože, alergija, crvenila i ljuskanja kože, seboreje, za kožu s aknama i kod stanja oštećene i stanjene kože nakon tretmana kortikosteroidima. Iz svih tih razloga sve je veća i potpuno opravdana primjena Nikel Probiotik (Acidosalus) kreme kako u kozmetici tako i u dermatologiji.

acidosalus forte krema

Acidosalus krema djeluje umirujuće na kožu, vlaži je i obnavlja. Njeguje oštećenu i osjetljivu kožu nakon opeklina kod sunčanja. Pomaže u terapiji kod psorijaze i dermatitisa. Prisustvo probiotičkih bakterija pomaže u zaštiti kože od bakterijskih, gljivičnih i virusnih infekcija. Sastojci: kumin, ulje koštice grejpa, Vitamin F i E, neven, Lactobacillus acidophilus.

 clear skin probiotic moisturizer 0

Eminence Clear Skin Probiotic - lagana dnevna krema vlaži kožu, smanjuje osjećaj iritacije i daje svježi izgled. 

 

 dorothyperkins 890946

NUTRIMUNN linija probiotika - poduprite obranu crijevne flore i sluznice
Mucozink sadržava specifičnu kombinaciju vitamina, minerala, elemenata u tragovima i ostale hranjive tvari za kožu i sluznicu s naglaskom na sluznici crijeva.
Predstavnici crijevne flore su bakterije, poput laktobacila, bifidobakterija i enterokoka („dobre bakterije“). Zdrava crijevna mikroflora zaslužna je za povećanu asimilaciju ( resorpciju) vitamina  i mineralnih tvari iz crijeva, razgradnju otrova nastalih pri mijeni tvari i procesu truljenja, reguliranje probave...

 phtogo probiotici7

Nezaobilazni mehanizmi funkcioniranja dobrih bakterija
Bakterije koje nastanjuju crijeva, osobito laktobacili i bifidobakterije, posjeduju antimikrobnu aktivnost te utječu na lokalni (u probavnom sustavu) i na sustavni imunitet. Jedan od mehanizama kako probiotici sudjeluju u modifikaciji crijevne mikroflore uključuje stvaranje mliječne kiseline koja smanjuje lokalni pH te stoga inhibira rast bakterija osjetljivih na kiseli medij. Vjeruje se da se probiotici natječu s patogenim bakterijama za mjesta na stanicama epitela te na taj način sprječavaju kolonizaciju patogenih bakterija poput B. vulgaris, Clostridium difficile i sl. te određenih vrsta E. coli.

phtogo probiotici7

dorothyperkins 890946

phtogo probiotici7

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location