ANTI-AGE info // koji su najveći KRIVCI za STARENJE kože? Banda ima 7 članova.

  Osim prirodnog načina starenja, odnosno onoga što smo naslijedili od roditelja, tu su i vanjski čimbenici na koje ipak možemo utjecati. Dakle, s vremenom koža otkriva svoje ranjivo lice, a mi joj samo u tome pomažemo (ili odmažemo) vlastitim lifestyleom... razmislite kako usporiti vrijeme - svakodnevnim djelovanjem, pravilnom prehranom, konzumacijom vode, korištenjem adekvatnih anti-age krema itd.


  skin2018

  7 vanjskih krivaca za starenje kože:
  - Ionsko zračenje,
  - fizički i psihički stres,
  - nepravilna prehrana,
  - alkohol,
  - pušenje,
  - zagađeni zrak u našoj okolini,
  - UV-zračenje - među svim faktorima, ovaj ima najveći utjecaj na starenje kože! UVB zračenje je odgovorno za opekline na koži, a UVA za foto-starenje kože. Sunčevo zračenje uzrokuje stvaranje otvrdnule kože s dubokim borama - brazdama.

   skin2018


  Do najveće promjene dolazi na spoju epidermisa i dermisa, gdje se površina njihovog kontakta smanjuje i stanjuje, čime se smanjuje razmjena nutrijenata. Pojedine krvne žile nestaju, smanjena je opskrba krvlju. U dermisu se smanjuje broj fibroblasta i njihov volumen.
  Nadalje, s godinama se smanjuju mišićna i koštana masa, što pogoduje nastanku bora. Mimičke bore (nastaju radi ponavljanja istih pokreta mišića, na primjer smijalice) se s vremenom produbljuju i intenziviraju. Sila teža uzrokuje preraspodjelu masnog tkiva u koži pa nastaju ovješene vrećice, najčešće na području brade, obraza i ispod očiju.

  skin2018

  Iako je proces individualan, obično se s anti-age kremama kreće u kasnim dvadesetim godinama života. Prvo uočavamo mimičke bore, posljedicu ponavljanja pokreta na primjer smijanja ili mrštenja.
  Potrebna je koži dobra hidratacija i redovita uporaba krema sa zaštitnim faktorom.

  Ako se koža u ovom razdoblju još uvijek bori s aknama, potrebno je izabrati njegu koja objedinjuje antibakterijska, protuupalna i umirujuća svojstva zajedno s hidratacijom. Treba izbjegavati agresivna sredstva koja će kožu isušiti!

  Hidratizirajući sastojci su glicerin, hijaluronska kiselina, niacinamid, ekstrakt sljeza. Hranjivi sastojci su skvaleni, trigliceridi, shea maslac i razna biljna ulja.

  skin2018


  U zrelim godinama mimičke bore postaju izražajnije, javljaju se i neke nove. Zbog hormonskih promjena u menopauzi, kod žena dolazi do smanjenja lipida i vode u koži. Koža je nerijetko suha i tanka. Smanjuje se zaštitna uloga estrogena pa je koža manje elastična, manja je količina kolagena i elastina. Iznad gornje usne dolazi do pojave bora. Ukoliko osoba puši cigarete te su bore dublje i izraženije.

   

  Ako koža nije bila dovoljno zaštićena u mladosti, posljedice sada postaju vidljive – nastaju smeđe pigmentacije.

  Zreloj koži treba obilje hranjivih tvari i nadoknadu onoga što gubi - vode i kolagena. Osim toga, treba birati sastojke koji se dokazano bore protiv bora: hijaluronska kiselina, retinol, vitamin C, brojni antioksidansi kao što je vitamin E, resveratrol, ekstrakt zelenog čaja, sjemenki grožđa i nara.

   

  skin2018