Username *
Password *
Remember Me

Kako bi izložbu Peter Lindbergh - Images of Women & The Unknown postavljenu u zagrebačkom Meštrovićevom paviljonu iliti HDLU još više približili posjetiteljima te im putovanje kroz umjetnički život ovog velikana modne fotografije učinili zanimljivijim i atraktivnijim, organizatori ove kulturne manifestacije odlučili su organizirati grupne ture kroz galeriju HDLU-a uz stručno vodstvo kustosa.

 

peter lindbergh HDLU zagreb


Svi zainteresirani od ovoga tjedna imaju mogućnost doznati više o životnom putu Petera Lindbergha, o inspiraciji i nastajanju 150 fotografija izloženih u cijelom prostoru Meštrovićeva paviljona na Trgu žrtava fašizma, razlozima zašto umjetnik nije izlagao u ovom dijelu Europe zadnjih 16 godina, zašto je ovo njegova jedina europska izložba ove godine te o video instalaciji koju je umjetnik posebno prilagodio za zagrebačku izložbu.

 

peter lindbergh HDLU zagreb2


Besplatne vođene ture kroz postav izložbe Petera Lindbergha za sve zainteresirane posjetitelje u Domu HDLU-a organizirane su petkom u 18:00 sati, subotom u 11:00 sati i nedjeljom u 16:00 sati. Prisutvovanje besplatnim vođenim turama kroz izložbu moguće je uz kupljenu ulaznicu od 40 kuna koje se prodaju na ulazu u galeriju. Građani zainteresirani za vođene ture mogu se prijaviti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te putem telefona 01  48 47 071. Broj sudionika po jednoj vođenoj besplatnoj turi ograničen je na 30 osoba.

 

peter lindbergh HDLU zagreb 3

 

Obzirom na Uskršnje blagdane ovaj tjedan ture će biti organizirane u petak u 18:00 sati i u subotu u 11:00 sati budući je galerija zatvorena u nedjelju na Uskrs i na uskrsni ponedjeljak. Nakon Uskrsa ture će biti organizirane prema navedenim terminima. Uz najavljene ture u navedenim terminima organizatori izložbe u suradnji sa Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet te Tifološkim muzejom najavljuju i organizirane ture za slijepe i slabovidne osobe koje će se, počevši od kraja idućeg tjedna, održavati  dva puta tjedno. Projekt će biti najavljen i predstavljen sredinom idućeg tjedna u Domu HDLU-a.

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location