ZagrebDox širi se i putuje // "Zagrijavanje za DOX" gostuje u Splitu, Rijeci i Osijeku!

   

  Novo, četrnaesto izdanje ZagrebDoxa održat će se od 25. veljače do 4. ožujka u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. U osam festivalskih dana domaćoj će publici biti ponuđen bogat izbor najkvalitetnije svjetske dokumentarne produkcije organiziran u pro-grame međunarodne i regionalne konkurencije, službene i posebne programe i retrospektive. Uz filmske priče i projekcije, susrete autora i publike, diskusije i promišljanje aktualnih društve-nih tema iz programa, ZagrebDox kroz program PRO djeluje i kao edukativna platforma za um-režavanje filmskih profesionalaca.

  A Woman Captured 1
  Of fathers and sons

   


  Jedan od najznačajnijih ovogodišnjih noviteta je vremensko i prostorno širenje ZagrebDoxa. Tjedan dana prije službenog početka festivala, od 16. do 18. siječnja, u kinu Kaptol Boutique Cinema održat će se program Zagrijavanje za ZagrebDox. Program uključuje tri ponajbolja naslova s prošlogodišnjeg festivala i tri najnovija naslova, koja će tek biti prikazana na ovogodi-šnjem izdanju. Uz to, ZagrebDox po prvi put prelazi svoju geografsku zadanost i putuje u goste u Split, Rijeku i Osijek. U tim će se gradovima također prikazati izbor filmova sa ZagrebDoxa pa će i tamošnja publika imati priliku uživati u recentnim svjetskim dokumentarcima.

  Filmski program kao i inače uključuje širok raspon naslova koji su prepoznati na renomiranim festivalima. Za sada otkrivamo prva dva aduta iz natjecateljskog programa. Zajedničko im je premijerno prikazivanje na jednom od najznačajnijih festivala dokumentarnog filma, nizozem-skoj IDFA-i, ali i činjenica da će u narednim danima biti prikazani na najvećem festivalu nezavi-snog filma u SAD-u, Sundanceu.

   A Woman Captured 1

  A woman captured

  A Woman Captured 1
  Of fathers and sons