STREET_art // svibanjski tečaj o graffitima za klince iz osnovnjaka vodi MIRO MODUL PETKOVIĆ

  - Na prvom susretu djecu ćemo povesti na Street art turu, na kojoj ćemo im otkriti prekrasne murale u centru našeg grada! Nakon terenskog susreta, na druženjima subotama ujutro u dvorištu mog umjetničkog ateljea djeca će pod mojim vodstvom izraditi svoj graffit na platnu, bombastične stickere i za kraj nacrtat će i pravi graffit, sprejevima na zidu - ističe Miro Modul Petković, voditelj tečaja, Street art umjetnik i kaligraf.

  Miro Modul mural cr

  Tijekom svibnja OMart, obrt za kreativne usluge u suradnji sa Street art umjetnikom i kaligrafom Mirom Modulom Petkovićem, provodi Graffiti tečaj za osnovnoškolce.

  Miro Modul Graffit

  - Jako se veselimo približiti djeci Street art umjetnost, kao i educirati ih o potrebnim vještinama za izradu murala i usmjeriti na koji način mogu kroz svoju kreativnost pridonijeti uljepšavanju grada kroz ovu vrstu umjetnosti. Sve aktivnosti predviđene su na otvorenom, što nam je svima potrebno nakon ovog dugog perioda intenzivne digitalizacije - tumači Melita Omeragić, vlasnica OMart organizacije, kiparica i waldorfska pedagoginja.

  Modul graffit

  GRAFFITI tečaj za djecu osnovnoškolce sastoji se od 4 susreta na kojima će obraditi različite teme i niz tehnika:

  1. STREET ART TURA (terenska radionica) – U ovaj svijet uvest ćemo te kroz turu ulicama našeg grada! Uz ekipu graffitera koja će te voditi otkrit ćeš prekrasne murale u centru našeg grada te naučiti dodatna pravila ove subkulture, kao i tehnike i razne načine izrade murala!
  2. GRAFFIT NA PLATNU – Izradit ćeš svoj graffit na platnu koji možeš ponijeti sa sobom!
  3. NALJEPNICA (STICKER) – Izradit ćeš nove bombastične stickere sa svojim umjetničkim imenom!
  4. GRAFFIT NA ZIDU - Šećer na kraju! Nacrtat ćeš pravi graffit sa sprejevima na zidu!

  Za prvi susret predviđena je terenska radionica, a preostali dio tečaja odvija se u dvorištu umjetničkog ateljea.

  Tkalčićeva mural Modul i Bare