SLOW FASHION WEEKEND BY ARTIZANAT // subota, 12.11.2022., u podne u Aquariusu SLOW FASHION NIJE SCIENCE FICTION

  Kreativni kolektiv Artizanat organizira svoje prvo modno događanje 12. i 13. studenog u jarunskom klubu Aquarius. U subotu, 12.11. u 12h početak dvodnevnog programa označit će modna revija na kojoj će 13 kreativnih članova Artizanata predstaviti u koje su ruho zamislili odjenuti jesen i zimu – stoji u najavi.

  sfweekndartizanatO2.8 1

  - Kako je shvaćanje i prihvaćanje važnosti spore mode još u povojima, Artizanat ovakvim eventom omogućava još jednu platformu za promociju lokalnog dizajna te ohrabruje male obrtnike rukotvorce da se ujedinjeni postave na scenu. Kroz showroom segment eventa posjetiteljima se omogućava transparentni uvid u dizajnerski proces kroz razgovor s autorima i dogovor custom-narudžbi na licu mjesta. Kako sam slogan eventa najavljuje: SLOW FASHION NIJE SCIENCE FICTION – javlja kolektiv.

  Potom će radovi svih izlagača, njih ukupno čak 20, ostatak vikenda biti dostupni za showroom prezentaciju i prodaju popraćenu pićem i ugodnom atmosferom glazbenog programa mladih DJ imena: DJ Karlow, Dj Domix.

  sfweekndartizanatO5.1 2

  Slow fashion Weekend pokazat će širok spektar različitih rukotvoraca i modnih brendova ujedinjenih u stremljenju ka održivosti i promoviranju spore mode.

  Među izlagačima naći će se neka poznata, ali i neka nova imena hrvatske kreativne scene: Eltier, Buntstich, Salicula, Septemrosae, Crna Očica, Iba Iris Violet, HekDiz…

   sfweekndartizanatO2.2

  ArtiZanat je kreativni kolektiv koji okuplja male obrtnike, umjetnike i kreativace koji stvaraju jedinstvene proizvode vlastitim rukama. Unatoč razlikama u izboru alata i sirovina, svi članovi dijele ljubav prema stvaranju i želju da svojim stvaralaštvom uljepšaju našu svakodnevicu.

  - Ponuda je raznolika - od nakita i odjeće do potrepština za kuću, vrijedne ruke lokalnih obrtnika pospješuju polet i snagu malog poduzetništva u Hrvatskoj, uz to promovirajući spori i održivi način života. Velik segment djelovanja ArtiZanata leži u uključivanju lokalne zajednice kroz radionice, sajmove, predavanja i festivale. Planirane buduće aktivnosti odgovor su na brojne probleme današnjice, od održivog razvoja do mentalnog zdravlja a uključuju radionice, izložbe, pop up sajmove i edukativna događanja sa ciljem poticanja održivog načina života – najavljuje kolektiv.