Savjeti Mihaele DODIĆ / vjenčani make-up

  Mladenke zahtijevaju poseban make-up, a kako on treba izgledati zna Mihaela Dodić, vizažistica koja gotovo svaki vikend sređuje žene koje idu pred oltar. Sada je napravila set savjeta, prema vlastitom iskustvu i usput napravila foto-priču u suradnji s dizajnerom Ivanom Aldukom, koji mladenke odijeva. 

  m2


  1.    Make-up za mladenke vrlo je specifičan jer većina mladenki želi izgledati prirodno svježe, a opet glamurozno i profinjeno. S toga savjetujem da pomoć potraže kod profesionalnog make-up artiste. Ono što je bitno kod bridal make-upa je savršen ten i s toga bi preporučila mladenkama koje se žele same šminkati na dan vjenčanja da odustanu od te ideje.
  2.    Savršen ten zahtjeva pravilan odabir pudera, od njegove postojanosti do točno pogođene nijanse. Uz kvalitetnu podlogu bitna je i igra shimmerima, highlighterima i ostalim proizvodima kojima se dobiva lijepa i prozračna tekstura lica.

   MG 2380
  Mihaela i Martina


  3.    Obzirom da je većina žena navikla na lagane teksture i vrlo malo make-upa općenito, može im se učiniti da je profesionalni make-up nešto intenzivnije podloge i sjena. U pravu su, ali svakako takav make-up krasi postojanost i ostavlja vizualni dojam kakav ste prethodno dogovorili. Osim njegove postojanosti, takav make-up prigodan je za fotografiju i video, a s njim će te definitivno zabljesnuti - savjetuje Mihaela.
  4.    Prozračan make-up u boji pijeska, zemlje, marelice ili lile s baršunastom, shimmerastom i luminoznom teksturom osnova je dobrog izgleda. Make-up treba biti nepretenciozan, ali svakako naglašavati profinjen i nježan stav kako i priliči tom danu i toj prigodi. Harmonija odabrane vjenčanice, frizure i kvalitetnog make-up osnova je nepogrešivog modnog stava svake mladenke koja je taj dan pod lupom svih prisutnih.

  m5


  5.    Izabrati umjetne trepavice stvar je osobnog izbora, no ukoliko imate rijetke i kratke, svakako se odlučite za ugradnju parcijalnih trepavica kojima se lako može manipulirati i koje će oku dati dodatnu puninu i dubinu.
  6.    U bridal make-upu svakako treba izbjegavati pretjerivanja u vidu konturiranja, preogromnih trepavica ili pak istovremenog naglašavanja očiju i usana. Cjelokupan modni sklad svaka mladenka može postići umjerenošću, a u tome joj svakako mogu pomoći stručni hrvatski dizajneri, vizažisti i frizeri.

  Fotografije je snimio Šime Eškinja, make-up je radila Mihaela Dodić, kreacije potpisuje Ivan Alduk, a u ulozi modela našla se PR agentica Martina Matušin.

   

  m1am3m4