Projekt Ilica: Q'ART // šarena Ilica puna kreativnog sadržaja

  Proljetno izdanje Projekta Ilica: Q'ART održat će se 18.travnja, a organizatorima bogatog i sadržajnog programa, umjetnicima Ivani Nikolić Popović i Aleksandru Battisti Iliću, cilj je da nas u Ilici zadrže te nas potaknu da osvijestimo važnost oživljavanja zapuštenog i napuštenog centra grada.

  Ilica Art Projekt 27 Nino Zeljko Jelenski

  Iličke tračnice će se i u ovom izdanju projekta zatvoriti za promet i preuzeti ulogu pop up izložbenog prostora, u okviru kojeg će brojni kreativci, sudionici “Festivala Zajednice” predstaviti svoje raznovrsne proizvode i rukotvorine. Istovremeno, glavna gradska ulica pretvorit će se u pozornicu na kojoj će se izmjenjivati vrhunski glazbenici: Lela Kaplowitz Trio, Al Sitar Trio, Joe Pandur Trio, Trio LiVaDa, Bruno Mičetić Trio i Ivana Galić Quintet, koji jedva čekaju stati pred iličku publiku kojoj će pružiti sjajan glazbeni spektakl.

  Za nezaboravni umjetnički doživljaj pobrinut će se, u organizaciji ULUPUH-a, Jelena Lovrec, Iva Supić i Vlasta Delimar te Teatar Cirkus Punkt i Bojan Gagić, multimedijski umjetnik koji će se predstaviti u okviru programa Muzičkog biennala Zagreb.

  U okviru Projekta Ilica: Q'ART održat će se i brojne dječje radionice u organizaciji platforme Eko Limach. Radionice će se održavati u parku ALU, i to 17.travnja od 10:00 do 15:00h, a 18. travnja na istoj lokaciji od 09:00 do 15:00h.

  Projekt Ilica 1

  Zakinuti neće ostati niti svi zainteresirani za modni dizajn. Dapače, organizatori su u suradnji s ULUPUH-om, pripremili posebnu modnu reviju koja će se održati na Britanskom trgu od 12:00h.

  Na reviji će svoje unikatne modele prikazati i studenti diplomskog studija kostimografije na TTF-u, a “koncept reviju” pripremit će i udruga Alavera.

  Organizatori Bokun festivala, festivala nijemog filma i drugih osjetila, pridružili su se projektu kako bi Zagrepčanima priuštili sjajan vizualni događaj, a Udruženje obrtnika Grada Zagreba priprema program čiji će sadržaj uključiti brojne radionice, modnu obrtničku reviju i degustaciju obrtničkih delicija, sve popraćeno glazbenim sadržajem u svrhu što vedrije atmosfere koju svi priželjkujemo.

  Projekt Ilica 2