Pharmacy to go! / Pro-aging kao način života

  Pro-aging je održavanje što boljeg stanja kože u skladu s godinama, no ne samo korištenjem krema s aktivnim sastojcima, već i sveobuhvatnom brigom o vlastitom tijelu. Vidljivi procesi starenja na koži otkrivaju nam što se dešava u organizmu - koža je odraz stanja naše unutrašnjosti. - I to je individualno - objašnjava magistra farmacije Aisa Zanki - Zelić iz Farmacia ljekarne u Jurišićevoj 3 u Zagrebu - jer, na primjer, dvije tridesetogodišnjakinje nemaju jednaku kožu, to ovisi o njihovom lifestyleu. Osim toga, smještanje krema u određenu starosnu dob samo je statistika. Kad ste u potrazi za idealnom anti-age kremom, izaberite neku prilagođenu stanju vaše kože, te se pobrinite i za njegu iznutra - .

  Farmacia - koja mi je najbliža?

  pro age1

   

  - Starenje kože uzrokuje više faktora: toksini koje unosimo, prirodni procesi kao što je smanjenje razine hormona, te vanjski utjecaji poput UV zraka sunca. Glavna značajka starenja kože je njena atrofija odnosno smanjenje debljine koje dovodi do progresivnog gubitka njezine funkcije. Intrinzično (prirodno) i  ekstrinzično (izazvano vanjskim utjecajima) međusobno se uzrokuju i pojačavaju. Kako usporiti sve te procese? Ne samo antioksidansima u kremama, hrani i dodacima prehrani, već i brojnim drugim sastojcima, kao i kretanjem, jer dobar mišićni tonus tijelo čini vitalnijim i mlađim - .

   

  Sve o masnoj kosi i seboroičnom dermatitisu možete saznati u još jednoj Pharmacy to go! temi


  pro age 66

   

  Aktivne anti-age komponente su (obavezno obratite pažnju na njih pri kupnji proizvoda za njegu lica):
  - UV-filtri - zaštita od degeneracije uzrokovane suncem.
  - Retinoidi - derivati vitamina A koji povećavaju proliferaciju i diferencijaciju stanica, povećavaju  sintezu glikozaminoglikana, povećavaju sinteza kolagena.
  - Antioksidansi - borba protiv slobodnih radikala, na primjer C vitamin koji jača stjenke krvnih žila i poboljšava stvaranje vlakana elastina i kolagena.  
  - Peptidi - potiču sintezu kolagena.
  - Koenzim Q10 - potreban u svim stanicama, povećava antioksidacijsku sposobnost kože.
  - Fitoestrogeni - sprječavaju stanjenje epidermisa, potiču stvaranje kolagena i hijaluronske kiseline
  - Hijaluronska kiselina - važna za vezanje vode u koži.

   

  Muče vas suha koža i atopijski dermatitis? Otkrijte rješenje u zanimljivoj Pharmacy to go! temi. Klik!


  pro age2

   

  - U pro-age i anti-age njezi kože izuzetno su važni serumi. To su koncentrirane formule koje  prodiru duboko u kožu, no nemaju nikakvu zaštitnu ulogu. Zato se desetak do petnaestak minuta nakon aplikacije seruma treba nanijeti krema koja će se pobrinuti za zaštitu. Serum, naime, prodire u dublje slojeve kože gdje vrši svoju funkciju. Gornji sloj kože, dakle, ostaje nezaštićen. Noćne kreme također imaju važnu funkciju regeneracije jer sadrže brojne aktivne komponente kako bi se koža tijekom noći uspješno obnavljala i čistila. Tijelu je potreban odmor, a spavanje i pravilna noćna njega idealna je pro-age formula. No, prije svega - čišćenje lica i ujutro i navečer. Naime, niti jedna krema ili serum neće odraditi posao ako koža nije potpuno čista. Da li koristite mlijeko ili gel, ovisi o vama, no potrebno je navečer s lica odstraniti svu šminku i prljavštinu koja se nakuplja tijekom dana, a ujutro masnoću koja se stvara tijekom noći - .

  Potrebna vam je detoksikacija organizma? Sve o tome saznajte u temi Pharmacy to go! / Detox je važan. Klik!


  pro age 3

   

  - Također je bitno spomenuti i redoviti piling lica jednom tjedno kako bi skinuli odumrli gornji sloj stanica kože. Kako starimo koža nam se obnavlja u sve dužim ciklusima i više to nije onih idealnih 28 dana kao dok smo mladi. Takav sloj stanica sprečava prodiranje aktivnih tvari iz seruma i krema koje tada ostaju na površini i nisu u mogućnosti prodrijeti do dubljih slojeva kako bi ih koža mogla iskoristiti za svoju regeneraciju. Najlakše se u to uvjeriti ako napravite piling na nadlanici jedne ruke i nakon toga nanesete kremu koja će se odmah upiti za razliku od druge ruke na kojoj će ostajati bijeli film na površini kože - .


  Jelovnik po mjeri ne mora biti samo želja, obratite se Pharmacy to go stručnjacima koji će vam složiti "custom made" menu. Klik!

  pro age 4

   

  - Ujutro će kao idealna zaštita poslužiti dnevna krema s UV faktorom. UV faktor jedan je od važnijih anti-age komponenti, jer pretjerano izlaganje suncu uzrokuje preuranjeno starenje kože i stvaranje pigmentacijskih mrlja, koje su sve češća pojava. Proizvodnja melanina zapravo je prirodna obrana od UV zračenja, koža postaje tamnija i nešto deblja.  Hiperpigmentaciju osim sunca mogu prouzročiti i hormonalne promjene, kao i oralni kontraceptivi. No, samim starenjem pojavljuju se takozvane staračke mrlje, a razlog tomu je hormonalni disbalans. Kad govorimo o pigmentaciji, spomenut ću i vitiligo, autoimunu bolest koja se očituje kao potpuno bijele mrlje na površini kože, bez pigmenata, bez melanina. To je jedan od poremećaja kože koji nastaje usred određenog stresa. Taj dio kože može samo pocrveniti, te je vrlo osjetljiv, naročito kad je riječ o boravku na suncu - .  


  Želite ojačati imunitet? Ne gubite vrijeme, već saznajte sve o tome u Pharmacy to go! temi. Kako osnažiti organizam? Klik!

   

  pro age 12

   

  - Pigmentacijske mrlje rješavaju se tretmanima u dermatološkim ordinacijama. No, one nisu nastale u dva dana, niti će nestati u dva dana. One se nalaze duboko u koži, pa proizvodi s AHA kiselinama i slični ne mogu odmah odraditi posao, to je proces koji koži mora vratiti balans i traje neko vrijeme. Također, usred takvih tretmana, ne preporučuje se izlazak na sunce bez visokog faktora, tako da ih je lakše odrađivati u hladnijim mjesecima - .

  - Solarij je još jedan način kako ubrzati starenje kože - ona teorija koja kaže da solarij priprema kožu na boravak na suncu ne drži vodu. Naime, koža proizvede određenu količinu melanina. Kad odemo u solarij, koža potroši tu dozu melanina. Ako dan nakon nakon toga idemo na plažu, koža se ne može prirodno štititi, te moramo pričekati barem dvadesetak dana da se proizvede nova količina melanina. Dakle, koža cijelo to vrijeme ostaje nezaštićena. Osim toga, solarij ne pokriva cijeli spektar zračenja kao sunce, te ne potiče proizvodnju vitamina D. Boravak na suncu potiče proizvodnju vitamina D, koji je važan jer zadržava kalcij u kostima, no nama je dovoljno svakih par dana boravka na suncu, po dvadesetak minuta i to određenog djela tijela, kako bismo ga dovoljno proizveli... Naše je tijelo prilagođeno podneblju u kojemu živimo, a ako se baš bojimo nedostatka vitamina D, nalazi se u brojnim suplementima. Ako netko baš želi i mora ići u solarij, preporučujem oralne antioksidanse, zaštitne naočale i posebne kreme prije i nakon sunčanja u solariju - .

  Imate li problema s probavom, informirajte se u još jednoj zanimljivoj Pharmacy to go! temi. Klik!


  pro age 33

   

  - Pro-age briga svakako uključuje i zdravu prehranu, no što to znači? Ponekad je komplicirano svakodnevno brinuti se o najzdravijem obroku, jer mnogo radimo, sjedimo i nemamo mnogo vremena. No, svakako bismo trebali konzumirati više manjih, uravnoteženih obroka dnevno, što više svježeg voća i povrća, te izbjegavati rafiniranu hranu. Brojni zahvalni nutrijenti danas se nalaze i u dodacima prehrani, koji su idealna pomoć balansiranoj prehrani. Sve su to uvjeti za lijepu i mladoliku kožu. Pro-age zastupa cjelokupnu brigu o tijelu, jer tek onda ne samo da izgledamo ljepše, već se i bolje osjećamo, čime nam se poboljšava i kvaliteta života. Moram ovdje upozoriti na razne dijete - svi restriktivni načini prehrane loši su za organizam jer mu se oduzima određena količina energije. Naravno, treba piti i dosta tekućine, pomalo, tako da se organizam ne dovede u stanje dehidracije, što je opet jedan od preduvjeta za brže starenje kože - .

   

  novo solo111

   

  - Famoznih dva decilitra vina na dan zaslužni su za takozvani francuski paradoks - vino sadrži jaki antioksidans resveratrol iz grožđa, koji djeluje iznimno obnavljajuće na organizam. Dokazano je da je resveratrol zaslužan za činjenicu da Francuzi imaju nisku stopu kardiovaskularnih bolesti. Nije ni piva loša - sadrži puno vitamina B, koji je važan u izgradnji kože. Naravno, stvar je u umjerenosti, jedna piva na dan ne znači lošu naviku. Također, bitna je umjerenost u prehrani, sve se može jesti, no pomalo. O prehrani postoje mnoge teorije: jedna od njih kaže da moramo konstantno biti malo gladni, jer na taj način naše tijelo funkcionira zaštitnički, pa si zapravo produžujemo život. Jedna druga teorija kaže da moramo smanjiti unos energetski bogatih tvari, odnosno one s jako puno glukoze, jer onda trošimo veću količinu inzulina, što dodatno iscrpljuje naš organizam. Iako postoje brojne takve teorije, činjenica je da s umjerenošću ne možete pogriješiti - .

   

  novo solo1

   

  Dakle, pro-age zaključak je: važne su ne samo dobre kreme koje će našu kožu očuvati izvana, već i planska prehrana koja uključuje kvalitetne obroke, kao i briga o vlastitom tijelu, kretanje i održavanje mišićne mase kroz aktivnost, šetnje ili neki sport. Mišići bolje drže kožu, tijelo je skladnije i vitalnije, zdravi obroci ubrzavaju i ujednačavaju metabolizam, a spavanje i čišćenje kože olakšavaju noćno obnavljanje i odmor, kako bi dnevna krema odradila posao.  Sve je to povezano, neodvojivo jedno od drugog - obratite pažnju na sve te pro-age aspekte i brinite se o svom zdravlju. I ljepoti.

   

   

  apivita

  Apivita Wine elixir njega protiv bora
  Kreme za lice, područje oko očiju i usne sadrže aktivne sastojke: anti-wrinkle eye & lip cream i anti-wrinkle & firming day cream obogaćene su antioksidansima iz crnog vina i pčelinjim  voskom, anti-wrinkle & restoring face oil sadrži ekstrakt grožđa i masline. Većina sastojaka je  prirodnog porijekla. Apivita proizvodi spajaju ekstrakte 5.500 biljaka prikupljenih iz Grčke flore s čistim pčelinjim proizvodima i organskim eteričnim uljima. Nude velik broj organskih proizvoda, certificiranih od međunarodnih organizacija. Niti jedan proizvod ne sadrži parabene, polipropilen glikol, silikone, umjetne boje i mirise. Apivita ujedno koristi reciklirane materijale za pakiranja, kao što su 100% reciklirani grčki papir i reciklirani PET.

  CIJENE:
  Apivita Wine elixir anti-wrinkle eye & lip cream 15 ml, 295 kn
  Apivita Wine elixir anti-wrinkle & restoring face oil 50 ml, 325 kn
  Apivita Wine elixir anti-wrinkle & firming day cream SPF 15, 50 ml, 325 kn     
  GDJE KUPITI: U Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama

  avene

  Avène Eluage anti-aging Creme Riche & anti-wrinkle koncentrat
  Linija proizvoda Avène Eluage ublažuje već nastale linije i bore. Oba proizvoda sadrže dva ujedinjena ekskluzivna i patentom zaštićena aktivna sastojka H.A.F. i Retinaldehid C.T. koji učvršćuju kožu i djeluju protiv bora, te zaglađuju bore i fine linije. Tu su i fragmenti hijaluronske kiseline koji popunjavaju bore, te hranjivi sastojci za vitalnost i gipkost kože. Avène termalna voda umiruje, djeluje anti-iritirajuće i ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži.

  CIJENE:
  Avene eluage Creme Riche 30 ml, 248,43 kn
  Avene Eluage anti-wrinkle koncentrat 15 ml, 249,40 kn
  GDJE KUPITI: U Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama

  caudalie

  Caudalie Premier Cru La creme & La creme yeux
  Premier Cru je Caudalijeva premium krema. Nadahnuta najboljim berbama Chateau Smith Haut Laffitea, kombinira 3 Caudalijeva patenta (resveratrol, viniferine, polifenoli sjemenki grožđa) s najučinkovitijim prirodnim aktivnim sastojcima da bi se tretirali svi znakovi starenja: bore, nedostatak čvrstoće, tamne mrlje, stres oksidacije, umor kože, suhoća...
  Krema za područje oko očiju sadrži patentirane anti-ageing sastojke derivirane iz vinove loze, te se učinkovito bori protiv svih problema starenja kože oko očiju.
  Obje formule sadrže: resveratrol titriran na 500 ppm, polifenole sjemenki grožđa Vinolevure, hijaluronsku kiselinu i peptide. Krema za područje oko očiju sadrži i maslac avokada, kofein i bakrenaste čestice, te puder mekog fokusa.

  CIJENE:
  Caudalie Premier Cru La creme: 50 ml, 839 kn
  Caudalie Premier Cru La creme yeux: 15 ml, 523 kn
  GDJE KUPITI: U Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama

  filorga

  Filorga Time filler & Meso+ anti-ageing serum
  Time filler je korektivna krema protiv bora s hijaluronskom kiselinom. Formula sadrži Tripeptid koji djeluje poput botoxa i opušta lice djelujući tako na tenzijske bore. Polirevitalizirajući kompleks (peptid matrixil synthe 6 i retinol u kombinaciji s NCTF  kompleksom) koji se koristi u mezoterapiji i koji stimulira sintezu 6 glavnih komponenti potpornog tkiva kože, djeluje na bore koje nastaju kao rezultat opuštanja kože. Ekstrakt motara (bogat vitaminom C i mineralnim solima) djeluje kao piling na površini, te zaglađuje kožu. Vitamin E i hijaluronska kiselina u vektoriziranom obliku osiguravaju dugotrajno i sporo otpuštanje za vidljive rezultate djelovanja na dehidracijske bore. Pigmenti mekog fokusa nove generacije trenutačno optički "zamagljuju" bore.

  Meso+ anti-ageing serum
  Trio aktivnih sastojaka - NCTF + hijaluronska kiselina, inkapsulirani retinol i fragmenti DNA - djeluje na sve znakove starenja na razini epidermisa i dermisa. Retinol djeluje dvostruko: 1. na površini (keratolitički i depigmentacijski) djeluje na nesavršenosti i 2. dubinski, gdje s jedne strane stimulira sintezu kolagena, a s druge inhibira metaloproteinaze koje uništavaju kolagen. DNA potiče regeneraciju stanica, neutralizira slobodne radikale i hidratizira. Revitalizirajući učinak pruža NCTF koji stimulira fibroblaste i pomaže u obnovi i stvaranju novih stanica.

  CIJENE:
  Filorga Time filler 50 ml, 489 kn
  Filorga Meso+ anti-ageing serum 30 ml, 458 kn
  GDJE KUPITI: U Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama

  gatineau

  Gatineau purifying toner & micelarna voda
  Gatineau purifying toner učinkovito s ekstraktom dragoljuba čisti masnu i mješovitu kožu. Uravnotežuje i uklanja pretjerani sjaj T-zone lica, te hrani i omekšava suha područja kože lica. Gatineau micelarna voda za univerzalno čišćenje kože i šminke s očiju, usana i lica blago i nježno čisti kožu čuvajući njenu ravnotežu, te ju osvježava i tonira. Nadomješta mlijeko za čišćenje, tonik i sredstvo za skidanje šminke s očiju. Pogodna je za sve tipove kože, čak i najosjetljivije, za svaku dob, za žene i muškarce, kao i za osjetljive oči i osobe koje nose kontaktne leće. Nije ju potrebno ispirati. Ne sadrži alkohol, parabene, silikone, boje, ni mirise, te je oftalmološki testirana. Sadrži tenzide koji omogućavaju formiranje micela. Miceli hvataju šminku, nečistoće i ulja, te na taj način čiste kožu.

  CIJENE:
  Gatineau purifying toner 200 ml, 164 kn
  Micelarna otopina 250 ml, 145 kn
  GDJE KUPITI: U Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama

  lierac

  Lierac Exclusive Restructuring day cream & serum
  Baršunasta dnevna krema za intenzivnu regeneraciju kože ublažava mimikom i starenjem nastale bore, te pruža hidrataciju i zaštitu. Sadrži patentirani Beta-Relaxor complex  djelotvorno popunjava duboke bore i vraća tonus koži čime se ublažava vidljivost bora nastalih mimikom lica. Čista hijaluronska kiselina osigurava trenutačan učinak zaglađivanja, te hidratiziranu kožu. Zaštitni agensi (Lactococcus lacti i vitamin F) aktivno štite kožu od negativnih i štetnih utjecaja. Emolijenti karite maslac i skvalan intenzivno hrane i hidratiziraju kožu.
  Lierac Exclusive serum je anti-age njega s ciljanim djelovanjem na bore nastale mimikom i starenjem. Patentirani Beta-Relaxor complex djelotvorno popunjava duboke bore i vraća tonus koži, čime se ublažava vidljivost bora nastalih mimikom lica. Čista hijaluronska kiselina osigurava trenutačan učinak zaglađivanja te podatniju i savršeno hidratiziranu kožu. Biserne čestice pružaju zdravi i blistavi sjaj koži.

  CIJENE:
  Lierac Exclusive Restructuring day cream 50 ml, 652 kn
  Lierac Exclusive serum 30 ml, 699 kn
  GDJE KUPITI: U Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama

  murad

  Murad noćna i dnevna krema, te retinol koncentrat
  Perfecting Day Cream SPF 30 je krema za normalnu i suhu kožu s uljem sjemena Boroga i jaglaca. Smanjuje pojavu sitnih bora, te vraća izgubljenu vlagu pomoću lecitina koji jača membranu stanica. Štiti od sunca zaštitnim faktorom 30.
  Perfecting Night Cream je krema za pomlađivanje s uljem suncokreta i jaglaca. Derivat A vitamina pomaže u obnovi stanica preko noći. Zaglađuje i obnavlja kožu.
  Time Release Retinol Concentrate for Deep Wrinkles je koncentrat za duboke bore s  inkapsuliranim retinolom, hijaluronskom kiselinom i ceramidima. Stavlja se isključivo na boru i može se koristiti sa drugim anti-age proizvodima.

  CIJENE:
  Murad Perfecting Night Cream 50 ml, 380 kn
  Murad Perfecting Day Cream SPF 30, 50 ml, 364 kn
  Murad Time Release Retinol Concentrate 15 ml, 534 kn
  GDJE KUPITI: U Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama

  skeyndor2

  Skeyndor kreme s hijaluronskom kiselinom i C vitamin u ampulama
  Pure C 7,5%-ni koncentrat, 14x1 ml - super antioksidativni tretman za kućnu upotrebu. Smanjuje hiperpigmentacije i daje koži sjaj. Čisti 7,5%-tni vitamin C (askorbinska kiselina), specijalno pakiran radi očuvanja svojstava vitamina C.
  Power Hyaluronic intenzivna hidratantna krema pruža cjelodnevnu ultrahidrataciju, poboljšava izgled bora nastalih zbog dehidracije, te poboljšava izgled površinskih i dubinskih bora. Power Hyaluronic booster potiče učinkovitost dnevnih hidratantnih krema, te daje cjelodnevnu hidrataciju.

  CIJENE:
  Power Hyaluronic intenzivna hidratantna krema, 50ml, 361,53 kn
  Power Hyaluronic booster, 30 ml, 308,96 kn
  Pure C 7,5%-ni koncentrat, 14x1 ml, 313,11 kn
  GDJE KUPITI: U Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama

  skincode

  Skincode tonik, mlijeko, micelarna voda i gel za čišćenje lica
  Skincode je švicarska dermatološka njega. Osnove formula proizvoda su najsofisticiranija medicinska i dermatološka ispitivanja, biološki sastojci, te biljni ekstrakti u najčišćem obliku. Skincode nudi dvije linije proizvoda prilagođene svakom tipu kože. Proizvodi su namijenjeni očuvanju zdravlja i ljepote čak i najosjetljivije kože.
  Skincode Essentials: uklanjanjem alergena, rizik od alergijskih reakcija smanjuje se na minimum. Koža ponovno postaje prirodno lijepa, zdrava i blistava.
  Skincode Exclusive: sastoji se od cijelog spektra formula protiv starenja koji se baziraju na revolucionarnom celularnom kompleksu.

  CIJENE:
  Skincode Exclusive toner 200 ml, 176,90 kn
  Skincode Exclusive cleansing milk 200 ml, 176,90 kn
  Skincode Essentials micelarna 200 ml, 145,90 kn
  Skincode Essentials gel za čišćenje lica 125 ml, 145,90 kn
  GDJE KUPITI: U Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama

  skincode2

  Skincode Essentials dnevna, noćna, te krema za područje oko očiju
  Noćna krema sadrži vitamin C i ekstrakte bijelog čaja, regenerira i hrani kožu, stimulira sintezu kolagena, poboljšava obrambeni mehanizam kože, te popravlja i omekšava nadraženu kožu.
  Dnevna baršunasta krema sadrži rižin škrob i aloe vera ekstrakt. "Gasi žeđ“ kako bi umirila i dubinski hidratizirala osjetljivu kožu. Štiti od štetnog utjecaja UV zraka i slobodnih radikala te djeluje protiv preranog starenja kože. Pruža dugotrajnu mekoću, osjećaj ugode i zaštitu kože.
  Krema za područje oko očiju sadrži kofein i ulje slatkog badema. Umiruje, posvjetljuje tamne podočnjake i smanjuje otečenost oko očiju. Učinkovito učvršćuje i vidljivo ublažava fine linije, te hrani kožu. Oftalmološki ispitano.

  CIJENE:
  Skincode Essentials regenerating night cream 50 ml, 278,90 kn
  Skincode Essentials protective day cream SPF 12, 50 ml,
  Skincode Essentials eye contour cream 15 ml, 278,90 kn
  GDJE KUPITI: U Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama

  synch-vitc


  Synchrovit C 6 x 5 ml
  Zahvaljujući posebnom djelovanju njegovih aktivnih sastojaka, Synchrovit C djeluje protiv oštećenja koja nastaju zbog reaktivnog kisika na staničnoj i makromolekularnoj razini. Ovaj jedinstveni liposomski serum posebno je formuliran za svakodnevnu uporabu radi kontrole kronološkog starenja i fotostarenja (zbog sunčevog zračenja). Smanjuje vidljivost bora i mimičkih linija nakon samo 30 dana uporabe.
  CIJENA: Synchrovit C 6 x 5 ml, 302,85 kn
  GDJE KUPITI: U Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama

  uriage

  Uriage Isofill korektivna krema i krema za područje oko očiju
  Učinkovita njega anti-age njega koja u potpunosti poštuje fiziologiju kože sadrži revolucionarni patentirani sastojak ISO-3R za tri osnovana fiziološka mehanizma protiv bora: prirodno potiče sintezu kolagena i hijaluronske kiseline, štiti zalihe hijaluronske kiseline i reaktivira antioksidativnu sposobnost stanica kože. Hijaluronska kiselina ima važnu ulogu hidratacije epidermisa, a u dermisu zadržava vlagu, štiti kolagenska vlakna i potiče sintezu kolagena. Isofill korigira bore, čuva i održava mladolikost kože, te joj vraća blistavost.

  CIJENE:
  Uriage Isofill Rich Wrinkle Focus Correcting Cream 50 ml, 299 kn
  Uriage Isofill Correcting Eye contour 15 ml, 229 kn
  GDJE KUPITI: U Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama

  vichy

  Vichy Idealia Life serum, BB krema i korektor pigmentacijskih mrlja
  Life Serum sadrži derivat jasmonske kiseline koji na agresije odgovara lučenjem te obnavljajuće kiseline. Ubrzava obnovu epidermisa i poboljšava prirodni obrambeni mehanizam kože. Po prvi puta spojen je s derivatom salicilne kiseline koji potiče staničnu obnovu umorne kože.
  BB krema sadrži kombuchu, aktivni sastojak koji koži vraća blistavi sjaj. U kombinaciji s pigmentima trenutnog korektivnog učinka i snažnom zaštitom od UV zraka, uklanja sivilo iz svih slojeva kože i iz dana u dan otkriva idealnu kožu i boju mladolike, svježe kože.
  Korektor pigmentacijskih mrlja sadrži sastojke koji prodiru u dermis, najdublji izvor mrlja, i sprečavaju njihov nastanak. Kompleks DRM Bright je ekskluzivan kompleks učinkovitih depigmentacijskih sastojaka koji djeluju na izvor nastanka nepravilnosti u pigmentaciji u dermisu. Tu je i aktivna kombinacija eperulina (depigmentacijsko i protuupalno djelovanje), procisteina (depigmentacija i antioksidacijski učinak, djeluje na vlaženje kože) i vitamina Cg (antioksidans što djeluje protiv starenja).

  CIJENE:
  Vichy Idealia Life Serum 30 ml, 299,37 kn
  Vichy Idealia BB krema SPF 25, 40 ml, 190 kn
  Vichy Idealia Pro dark spot corrector 30 ml, 254,62 kn
  GDJE KUPITI: U Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama