Neka odrastanje bude dječja igra // Nivea nastavlja suradnju sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske

   

  Nivea je danas u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu predstavila ovogodišnji projekt društvene odgovornosti "Neka odrastanje bude dječja igra" koji provodi u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske te glavnu ovogodišnju temu - Pripovijedanje. O važnosti pripovijedanja pričao je poznati glumac i pripovjedač Zijah Sokolović u posebno osmišljenom kutiću Bajkaonici. "Pripovijedanje je važan dio odrastanja svakog djeteta. Drago mi je što mogu podržati ovaj projekt jer sam svjestan važnosti pripovijedanja u svakodnevnom životu, a posebno me veseli što će djeca u posebno osmišljenim kutićima Bajkaonicama uz pomoć volontera Društava moći i sama sudjelovati u ovom svijetu priča.", rekao je Zijah Sokolović. Projekt su osmislili Nivea i Savez društava Naša djeca Hrvatske.

   Bajkaonica Zijah Sokolovic


  Pripovijedanje je aktivnost koja potiče djecu na razmišljanje, upoznaje ih sa svijetom oko njih, pomaže im u učenju slova i brojki te razvija socijalno-kognitivne vještine. Kako pripovijedanja nema bez pripovjedača, ovogodišnjim projektom omogućena je edukacija 26 volontera iz 15 Društava Naša djeca.

  U sklopu projekta pokrenut je kreativni nagradni natječaj na https://www.nivea.hr/nivea-noviteti/bajkaonica. Na tom natječaju predstavljeno je 15 priča koje su nastale u sklopu prvih Bajkaonica, a održali su ih vrijedni volonteri koji su prošli edukacije. Potrošači svojim glasovima odlučuju koja priča je najbolja, a upravo nju će u obliku slikovnice ilustrirati poznata dječja ilustratorica Ivana Guljašević.

  Bajkaonica Zijah Sokolovic


  Osim natječaja u studenom će se održati mjesec pripovijedanja s nizom besplatnim Bajkaonica diljem Hrvatske. Kao poseban doprinos društvu i obiteljima diljem Hrvatske, u sklopu projekta pokrenut će se proces verifikacije programa pripovijedanja pri Agenciji za odgoj i obrazovanje te izdati priručnik za voditelje Bajkaonice. Verifikacija podrazumijeva dugoročnu održivost programa koji se može razvijati i provoditi na području cijele Hrvatske, uključujući škole i vrtiće te daljnje ulaganje sredstava kroz projekte Ministarstva obrazovanja.


  Projekt "Neka odrastanje bude dječja igra" nastavlja se četvrtu godinu zaredom, a ove godine Nivea je donirala 150.000,00 kuna Savezu društava Naša djeca Hrvatske za raznovrsne programe, aktivnosti i edukacije koje uključuju rad s djecom na temu pripovijedanje te opremanje prostora u kojima će se te aktivnosti provoditi.