'Mjesto gdje odlaze izgubljene stvari' // nova predstava Gradskog kazališta Žar ptica

   'Mjesto gdje odlaze izgubljene stvari' - nova predstava Gradskog kazališta Žar ptica, kojom se i djecu i roditelje poziva na igru, realizirana je u suradnji s kazališnom platformom Od malih nog(u).

  Autorica teksta je Ana Ivanović, a u režiji Renate Carole Gatice, premijerno izlazi u petak 28. travnja u 19 sati

  Predstava je namijenjena djeci vrtićke i rane školske dobi. Govori o odrastanju i ulozi roditelja u tom osjetljivom periodu života svoje djece, kad se simbolično i doslovno, polako počinju "opraštati od igračaka". Redateljica Renata Carola Gatica naglašava kako je u doba odrastanja jako bitno da  zajedničkom igrom i druženjem - roditelji pobude maštu svoje djece. Tamo gdje ima mašte, gotove igračke ni ne trebaju. U predstavi se tako i dio scenografije, potpisuje je Matija Dijanović, radi od kartona.

  ZarPtica Izgubljene stvari PR 17

  Na nedjeljnim matinejama kazalište Žar ptica će za djecu i roditelje pripremiti zajedničke radionice u kojima će od papira moći izrađivati rekvizite iz predstave.

  Glavnu ulogu igra Bogdan Ilić, njegovu prijateljicu Dunja Fajdića, a mama i tata su Maja Katić i Dean Krivačić.
  Kostimografkinja je Sandra Dekanić, koreograf Damian Cortes Alberti, a glazbu su skladali Ivana Đula i Luka Vrbanić.
  Osim što igraju, Dunja Fajdić i Maja Katić su napravile i dramatizirale tekst mlade Ene Ivanović, koja je podsjetimo, pobjednica 1. Natječaja za najbolji dramski tekst koji su u rujnu prošle godine raspisali GK Žar ptica i regionalna platforma kazališta za djecu Od malih nog(u).

  Riječ je o najboljem, između 70 pristiglih tekstova iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, o kojima je odlučivao regionalni žiri u sastavu:
  Drago Utješanović, ravnatelj GK Žar ptica; Tijana Grumić, dramaturginja i dramska spisateljica; Ilija Gajević, profesor književnosti; Rok Kravanja, glumac i Igor Tretinjak, kazališni kritičar i teatrolog. Osim pobjedničkog teksta, žiri je izdvojio još 7 tekstova koji su ušli u najuži izbor, koji će biti objavljeni i javno čitani u sklopu platforme Od malih nogu.

  Fotografija Mare Milin.

   zar ptica