Jeste li već probali napraviti kruh? // OVIH DANA U ŠKOLU NOSIMO PEKARSKE delicije

  Listopad za brojne generacije znači nositi – kruh u školu. Tako je i danas, ovih dana pečemo kruh i igramo se brašnom i namirnicama.

  Ekozona PR image 4

  Ekozona, prvi hrvatski brend ekološki certificiranih proizvoda, predlaže - različite vrste brašna.

  Jedna od uobičajenih vrsta brašna koje se koristi za izradu kruha je pšenično brašno. Ekozona pšenično brašno dobiveno je iz probranih sorta domaće ekološki uzgojene pšenice s hrvatskih polja, a melje se u Malom mlinu koji se nalazi u neizostavnom mjestu za sve gurmane – Slavoniji.

  Ekozona PR image 3

  Dolazi u tri varijante – bijelo, polubijelo ili integralno. Još jedno brašno koje se često koristi je kukuruzno.

  Ekozona kukuruzno brašno nastalo je mljevenjem kukuruznog zrna. Može se koristiti i za izradu tortilja, a za pripremu kruha najčešće se miješa s nekim drugim brašnom.

  Ekozona PR image 1

  Ako želite isprobati nešto novo i drugačije tada bi vam se moglo svidjeti pirovo brašno napravljeno od jedne od najstarijih vrsta žitarica ili slanutkovo brašno napravljeno od mahunarke orašastog slatkastog okusa.

  Heljdino brašno je također kvalitetno te se, osim za pripremu finih peciva, može koristiti i za pripremanje palente ili dodavanje smjesi za palačinke.

  Rižino brašno se, osim za dobivanje raznih vrsta tijesta, koristi i za zgušćivanje jela te kao dodatak hrani za bebe i djecu.

  Ekozona heljdino brasno 2

  Ekozona pirovo brasno 1