Javna tribina Emocije i umjetnost // Škola za modu i dizajn za prevenciju mentalnog zdravlja

  Zagrebačka Škola za modu i dizajn organizirala je javnu tribinu/radionicu Emocije i umjetnost s kreatoricom digitalnog sadržaja Tenom Sakar Vukić uz podršku Udruge životna linija i pokroviteljstvo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

  IMG 1229

  Tribina je otvorena izvedbom Body Dismorphie plesne skupine Plesni punktovi Zagreb te je uzvanike i publiku pozdravila izaslanica gradonačelnika grada Zagreba, dr. sc. Mirela Šentija Knežević.

  Stručno predavanje Slika o sebi, održala je klinička psihologinja prof. dr. sc. Nataša Jokić Begić sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te dala mladima konkretne primjere kako poboljšati mentalno zdravlje u kontekstu izvora stresa današnjice i imperativa koji se postavljaju pred malade ljude.

  Tena Sakar Vukić progovorila je o „red flags“ koje su bile vidljive tijekom njezinog odrastanja i malo tko od publike je ostao ravnodušan spram snage borbe koju je intimno podijelila u borbi sa bipolarnim poremečajem.

  1709619250257

  Panel je u fokus stavio životne priče redateljice i scenaristice Paule Skelin koja je progovorila o sramu i težini emocija s kojima se nosila u borbi sa graničnim poremećajem kao i sportašice i trenerice Antonele Golubić koja je jasno progovorila o sudarima sa očekivanjima drugih u borbi s depresijom.

  Gost iznenađenja, pjevač Damir Keđo je dao vrlo osobnu priču i inspirirao publiku sa snagom koju je imao kao devetnaestogodišnjak i prošao kompletni put sazrijevanja kroz proces psihoterapije. Cijeli panel moderirala je prof. dr. sc. Nataša Jokić Begić sa iznimno zanimljivim pitanjima koja su hrabro dopunjena sa pitanjima učenika Škole za modu i dizajn. Tijekom tribine, učenici su i stvarali crteže inspirirane tribinom koje je poslije klinička psihologinja komentirala.

  IMG 1323