Izlagački skup @ HDLU // Jednakost kreativnosti // 11 likovnih intervencija u tri kaznena tijela: Zatvoru u Osijeku, Zatvor u Puli-Pola te Kaznionici u Požegi.

  6. svibnja 2024. u klubu Hrvatskog društva likovnih umjetnika održan je izlagački skup projekta Jednakost kreativnosti.

  hdlu1

  Na skupu su se nakon uvodne riječi predsjednika HDLU Tomislava Buntaka, publici obratile voditeljica projekta dr.art. Melinda Šefčić, koja je predstavila ostvarene projektne rezultate izvedenih likovnih intervencija umjetnika na projektu, dok je rezultate istraživačkog rada predstavila dr. sc. Anita Jandrić Nišević s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na samom kraju stručnog izlagačkog skupa voditeljica projekta predstavila je i projektni katalog Jednakost kreativnosti koji je dostupan na ISSU HDLU (https://issuu.com/hdlu6/docs/katalog_jednakost_kreativnosti_web_1_) .

  Podsjetimo se kako je sklopu projekta realizirano 11 likovnih intervencija u tri kaznena tijela: Zatvoru u Osijeku, Zatvor u Puli-Pola te Kaznionici u Požegi.

  hdlu33

  Projektna realizacija uključila je i realizaciju dvije likovne radionice u Kaznionici u Požegi. Umjetnici uključeni u realizaciju i provedbu projekta su: Antonija Bačić, Goran Rakić, Ivan Kovačević, Ivan Stanišić, Jadranka Lacković, Krešimir Golubić, Melinda Šefčić, Monika Meglić, Nikola Grabovac, Tea Jurišić, Valentina Supanz Marinić, Vladimir Tomić.

  Istraživačka komponenta ostvarena je u suradnji dr. sc. Anite Jandrić Nišević s Odsjeka za Kriminologiju Edukacijsko Rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i dr. art. Melinde Šefčić.

  hdlu212

  Krešimir Golubić jedan je od autora koji su uključeni u ovaj projekt

  Istraživački rad nastavak je dosad izvedenih radova, a cilj je bio dobiti uvid u način na koji zatvorenici i stručni djelatnici projektom obuhvaćenih kaznionica percipiraju zatvorski eksterijer i interijer prije i nakon provođenja projektnih aktivnosti te u konačnici poboljšati uvjete izdržavanja zatvorske kazne u Republici Hrvatskoj.

  Projekt Jednakost kreativnosti autorice dr. art. Melinde Šefčić jedan je od odabranih projekata putem javnog natječaja Ministarstva pravosuđa i uprave, za financiranje projekata udruga usmjerenih pružanju potpore provođenju pojedinačnog programa postupanja/izvršavanja kazne zatvora u RH.

  Fotografije: HDLU, Marko Dajak
  Organizator:

  Autor projekta: dr.art. Melinda Šefčić

  Zatvoru u Osijeku, Zatvor u Puli-Pola i Kaznionici u Požegi

  Uz  potporu: Mestrović HDLU - MEŠTROVIĆEV PAVILJON

  hdlu2