Day Café – doručak je važan!

  Prvi obrok u danu ne bi trebalo predugo odgađati, slažu se brojni nutricionisti, ne samo zato što je tijelo nakon osam sati spavanja u stadiju gladovanja (iako mi to u početku možda i ne osjetimo!), već to utječe na ostale prehrambene navike tijekom dana. Naime, nakon zdravog doručka, rjeđe ćemo posezati za nezdravom hranom jer je dan počeo pravim unosom hranjivih tvari, neophodnih za funkcioniranje cjelokupnog organizma.

  1120

  Upravo je ta kvalitetna teza bila jedna od ideja vodilja novog hrvatskog koncepta zdrave brze hrane i fine kave, Day Café koji je nedavno otvoren u zagrebačkoj Savskoj 144.

  Jutarnja ponuda uključuje različite omlete, müslije i voćne salate, a tu su i zdravi smoothieji na bazi svježeg voća i orašastih plodova koji mogu biti zaseban obrok. Na meniju su i „wrapovi“ (tortilje punjene piletinom, puretinom, povrćem…), jela spremljena u woku, povrtne krem juhe i toplo-hladne salate. Jela su pripremljena od namirnica domaćeg porijekla. Cijene se kreću između 13 i 45 kuna, ovisno o jelu. Moguće je naručiti različite veličine porcija, primjerice large ili regular.

  Najavljuju otvaranje na drugim lokacijama u Zagrebu, ali i širenje ponude na prostor čitave Hrvatske. Nadaju se da će njihov koncept utjecati na zdravlje naših građana, jer, napominju, kod nas nema takvih mjesta gdje se na brzinu može pojesti omlet i popiti dobra kava s okusom po želji. A mi Hrvati volimo kavu, to svi znaju…

  druga