FOOD_fest // zidine Dioklecijanove palače donose BOŽIĆNU GASTO bajku

  Unutar zidina splitske Dioklecijanove palače ove godine događa se prava Božićna bajka. Restorani i barovi popularnog Geta u Splitu udružili su se i organizirali festival hrane i pića u duhu nadolazećih blagdana koji će trajati do 31. prosinca. Na Gastro Get Festivalu sudjeluju neki od najboljih splitskih restorana i barova: Mazzgoon Food, restoran-bar O'Zlata, Uje Oil Bar, te Galerija i Rodrigo Bar. Misao vodilja festivala je predstaviti gastro-enološku ponudu Hrvatske po tjednima kroz razne zaboravljene recepture regija Istre, Slavonije i otoka.

   IMG 5058


  Festival je započeo u otvaranjem u restoran-baru O'Zlata gdje su se nudili zalogaji pripremljeni od svih sudionika festivala, degustacija vina Vinarije Plančić kao i nezaobilazni craft kokteli osmišljeni posebno za ovu prigodu. Ukupan prihod od ulaznica te večere doniran je štićenicima doma za nezbrinutu djecu „Maestral“. Dan poslije, u Mazzgoon Food-u održano je prvo događanje Festivala s temom Hrvatski otoci. Tom prilikom, u Mazzgoonu je gostovala legendarna konoba Kopačina s otoka Brača koja se predstavila sa četiri slijeda tradicionalnih bračkih specijaliteta.

   

  IMG 5058


  Tjedan uoči Božića tema je nezaboravni bakalar koji će se predstaviti u novom, ali i onom svima nam omiljenom tradicionalnom ruhu. Osim hrane, najavljena su i gostovanja renomiranih vinara regije, a svoj povratak na tržište proslaviti će i velika Vinarija Plančić iz Svirča koja je i prijatelj Gastro Get Festivala. Ideja festivala je da biser grada pod Marjanom, jedna od najljepših rimskih palača ne ugasi svoja svijetla odlaskom zadnjeg kruzera iz splitske luke, već da zasjaji u pravom blagdanskom svijetlu i svojim građanima i svima onima koji u grad dolaze pruži jednu nezaboravnu gastro-enološku priču s dozom dalmatinskog dišpeta konta buri i kontra najezdi turista.


  Uz vina, u kultnim splitskim barovima Galerija Bar i Rodrigo imati ćete priliku kušati nove zimske koktele koji će Vam biti više nego potrebni da Vas ugriju i pripreme za party-e po Getu. Kako sve ne bi stalo na iću i piću, predlažemo Vam da u sklopu festivala obavezno razgledate jedinstvene, pomalo futurističke jaslice, mlade akademske kiparice Ane Lončar koje su izložene svaki dan od 12-24 sata u Uje Wine bar-u.

   

   IMG 5058IMG 5058IMG 5058IMG 5058IMG 5058IMG 5058