Username *
Password *
Remember Me

 

Povodom velike obljetnice 50. Zlatne piruete Zagreba, najstarijeg svjetskog natjecanja u umjetničkom klizanju koje će se u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova održati od 6. do 9. prosinca, Hrvatska pošta jučer je u optjecaj pustila prigodnu poštansku marku.

Golden Spin cr


Marka Hrvatski sport - 50. Zlatna pirueta Zagreba ima nominalnu vrijednost 3,10 kuna i tiskana je u nakladi od 100.000 primjeraka. Prigodno izdanje za pola stoljeća Zlatne piruete dizajnirao je Dean Roksandić, dizajner iz Zagreba koji je za motiv odabrao klizačicu. Poštanska marka izdana je u arku od 9 maraka s jednim privjeskom, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).

Golden Spin cr

50. Zlatna pirueta svečano će biti otvorena u srijedu, 6. prosinca u 18.00 sati kada će na ledu Doma sportova nakon dugo godina ponovno klizati i neka od najvećih imena hrvatskog klizanja svih vremena, Sanda Dubravčić Šimunjak i Idora Hegel.

Ovogodišnje natjecanje iz ISU Challenger serije, uz više od 100 klizačica i klizača seniorske konkurencije i niza najvećih svjetskih zvijezda, u programu će imati i natjecanje juniora, a posljednjeg, četvrtog dana natjecanja, 9. prosinca, 50. Piruetu od 20.00 sati zatvoriti će spektakularna revija pobjednika.