Username *
Password *
Remember Me

Legende hrvatske umjetničke scene, Zdenka Kovačićek i Žarko Potočnjak, pozivaju publiku na slavlje svojih velikih obljetnica.

 

Zarko Potocnjak i Marius Schiener 4Zdenka Kovačiček ove će godine, ‪29. studenog‬, velikim koncertom u KD Vatroslava Lisinskog obilježiti 60. obljetnicu svog stvaralaštva.

Zdenka će svoj dijamantni glazbeni rođendan proslaviti pjesmama koje su obilježile njezinu karijeru, među kojima su i najpoznatiji hitovi poput "Žene za sva vremena", ali i singlovi s iznimnih izdanja iz 70-ih i 80-ih kao što su "Volim te ko konja" i "Frka" koji se nanovo aktualiziraju zanimljivim izvedbama, obradama ili reizdanjima i potvrđuju Zdenku Kovačiček kao glazbenicu ispred svog vremena. ‬‬‬‬‬‬‬

Zdenka Kovacicek10
Zdenka kao Janis Jo.

Karizmatična i bezvremenska, Zdenka Kovačiček u 60 godina karijere ispričala je brojne glazbene priče, proputovala svijet pjevajući, istražila razne žanrove i izričaje te osvojila pozornice glazbenog teatra, ne mareći pritom za trendove. Uz nezamijenjivi talent i strast za glazbom, Zdenka oduvijek ima i "ono nešto" što se rijetko nađe. Uvijek je vjerna sebi. Istovremeno je glazbeno suptilna i odvažna, stabilna i znatiželjna, sigurna i uzbudljiva. Granice su za nju bile i ostale nepoznanica – podjednako je svoje mjesto našla u Europi, Rusiji i Americi, kao i u različitim glazbenim žanrovima i umjetničkim formama. Bez obzira na iskustvo i godine iza sebe, ne prestaje se i dalje glazbeno nadograđivati.

 

Zarko Potocnjak i Marius Schiener 4.
Tekst Eberharda Streula preradili su Žarko Potočnjak i Marius Schiener (na fotki), uz pomoć dramaturga i redatelja Pave Marinkovića.


Monodramom „Zvjezdani trenutak Josipa Bizjaka“ glumac Žarko Potočnjak obilježava 50 godina rada u kazalištu. Dramsko kazalište Gavella pripremilo je zanimljivu kazališnu jesen, a među novim naslovima ističe se Zvjezdani trenutak Josipa Bizjaka, gostovanje umjetničke organizacije Mitropa. Ovu monodramu Eberharda Streula u izvornoj verziji proslavila je austrijski velikan pučkog kazališta Otto Schenk. U adaptiranoj hrvatskoj verziji glavni lik predstave utjelovit će još jedna glumačka legenda - prvak Drame zagrebačkog HNK u mirovini Žarko Potočnjak, koji će ovom prilikom proslaviti jubilarnih pola stoljeća rada.

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location