Username *
Password *
Remember Me

Zagrebačke fontane u Ulici Hrvatske Bratske Zajednice sinoć su obojane u rozo: time je obilježen početak javnozdravstvene kampanje Udruge P.I.N.K. life – Pogled iz novog kuta „Sačuvajmo zdrave dojke“ te najava događanja koje će se sljedeće subote, 14. listopada održati na Trgu bana Jelačića i Cvjetnom trgu. Fotografije vizuala ovogodišnje kampanje „Sačuvajmo zdrave dojke“ i ružičaste vrpce smijenjuju se sa fotografijom nedavno preminule umjetnice Ivane Popović, koja je u suradnji sa Udrugom P.I.N.K. Life bila aktivni sudionik javnozdravstvenih kampanja prevencije i ranog otkrivanja karcinoma dojke. Projekcije će na fontanama stajati 3 dana.

 

pink


Cilj kampanje je informirati javnost o važnosti potrebe redovnog pregleda i samopregleda dojki. S tim ciljem, sljedeće će se subote, 14. listopada, na Cvjetnom trgu održati revija koju će nositi žene oboljele od raka dojke i javne osobe. Reviji će prethoditi ružičasta povorka u kojoj će hodati brojni građani, prijatelji i suradnici Udruge P.I.N.K. Life te bajkeri čiji će motori imati ružičaste vrpce. Tim događanjem udruga P.I.N.K life obilježit će europski dan zdravih dojki te upozoriti na iznimnu važnost preventivnih samopregleda dojki.pink

Udruga Pogled iz novog kuta – P.I.N.K. life okuplja onkološke bolesnike, socijalno ugrožene osobe, zdravstvene djelatnike, volontere, kao i osobe društveno i socijalno osviještene za ovaj problem. Cilj udruge je poboljšati kvalitetu života, socijalnu uključenost i prava pacijenata oboljelih od malignih bolesti, njihovih obitelji i mladih liječenih od malignih bolesti.

pink