Username *
Password *
Remember Me

Predstava po romanu autora Ede Popovića: PONOĆNI BOOGIE, u produkciji Teatra Binocular, uskoro kreće u Art Kinu Grič. Projekt je autentični kulturni proizvod, poetske strukture koji je zamišljen kao kombinacija triju umjetničkih izraza: dramske umjetnosti, glazbene i vizualne umjetnosti. Odlikuje ga atmosferičnost jazz koncerta, što je i osnovna ideja predstave - da jazz sastav svira tijekom cijele predstave stvarajući specifičnu smooth atmosferu, ugodnu svima.

 

Ponocni boogie plakat 2


Dramsko događanje prati jazz band kao što sam naslov sugerira: ponoćni boogie, neka suluda i tiha glazba – «koja se mjestimice pretvara u slike jata žutih ptica, plavih pelikana, Polimene koja sa oblaka sere literaturu po njima»… U svakom slučaju, u poetskom se djelu nudi mogućnost da zalutamo od jazzy do rock beata upotpunjeni slikama magičnog realizma zapisanih u romanu.
Ovaj evergreen zagrebačke književnosti stvorio je jednog od ponajboljih naših pisaca, a tekst do dosad nije izveden na kazališnim daskama niti kod nas niti u svijetu, premda je knjiga prevedena na više svjetskih jezika i uživa status internacionalne književne umjetnosti.


Praizvedba: 30. rujna 2017. u 20 sati u Art Kino Klubu Grič, Jurišićeva 6. 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location