Username *
Password *
Remember Me

 

Nakon kratke ljetne pauze Tehnički muzej Nikola Tesla ponovno kreće s radionicama za najmlađe posjetitelje. Uz svima već poznate glumice i glumce, istražit ćemo stalni postav muzeja te se zabaviti kroz dramske igre i radionice. Na traženje javnosti ponovit ćemo neke od najpopularnijih radionica ljetnog ciklusa, a posjetitelje čekaju i nove zanimljive teme te brojna iznenađenja.

 U jesenskom ciklusu radionica VELIKI IZUMI ZA MALE LJUDE, u  subotu 23. rujna 2017. od 10 do 11.30 sati glumica Aleksandra Naumov će sudionike kroz radionicu „Pišem, brišem“ upoznati s poviješću i razvojem tehnika pisanja.

handw

Znate li da su se knjige u Europi sve do sredine 15. stoljeća umnožavale prepisivanjem rukom? U starom vijeku taj su mukotrpan posao odrađivali posebno osposobljeni robovi, a u srednjem vijeku redovnici. Što mislite koliko im je vremena bilo potrebno da prepišu jednu knjigu? I to, pazite, bez električne energije i noćne rasvjete. Osim što je za prijepis knjiga bilo potrebno puno vremena, rukom ispisane knjige su bile jako skupe i dostupne samo najbogatijima. Većina stanovništva bila je nepismena. Izum tiskarskog stroja to je zauvijek promijenio.

Na radionici će sudionici imati priliku okušati se u pisanju perom i na starim pisaćim mašinama te u tiskanju teksta tiskarskim slovima. Pripremili smo i zanimljivo natjecanje, a pobjednika očekuje nagrada!

Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 10 godina. Broj sudionika je ograničen, a za radionicu je potrebno obavezno prijaviti se putem telefona 01/4881-643 ili e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Na radionicama je obavezna prisutnost odrasle osobe u pratnji djeteta.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location