Username *
Password *
Remember Me

Ovo zvuči poput filma ili nekog survival treninga, no u kontroliranim uvjetima – voliš li slobodu, prirodu i outdoor aktivnosti predlažemo Highlander Velebit, petodnevno planinarenje tijekom kojeg se prelazi staza od 104 kn. Prolazi se kroz dva nacionalna parka – Sjeverni Velebit i Paklenicu te kroz park prirode Velebit. Planinari će sa starta u Zavižanu u etapama krenuti unaprijed određenom stazom prema cilju koji se nalazi u Starigradu. Cijelo vrijeme moraju nositi vlastitu opremu i osnovne namirnice.

 Foto by Marko Katić 1

Highlander Velebit specifičan je proizvod namijenjen zaljubljenicima u prirodu koji se, nakon što završe s planinarenjem, nerijetko upute u otkrivanje lokalnih znamenitosti i kulture. Blizina poznatih turističkih središta poput Zadra ili Splita, kao i kvarnerskih gradova i otoka zasigurno će privući sve one koji se nakon nekoliko dana šetnje po zahtjevnim planinskim stazama odluče opustiti i odmoriti u drugačijoj okolini. Vjerujemo da će se Hrvatska zahvaljujući Highlanderu u narednim godinama pozicionirati na karti europskih pješačkih putova i uvrstiti se na listu svjetski priznatih godišnjih događanja tog tipa - izjavio je Igor Mlinarević, organizator Highlandera Velebit.

 Foto by Marko Katić 1


Ovo događanje u organizaciji Planinarskog kluba Gorštak nije namijenjeno isključivo dugogodišnjim planinarima i rekreativcima, već je zanimljivo i poticajno i za početnike koji će na siguran način doživjeti sve čari planinarenja. Za sigurnost sudionika, osim medicinskog osoblja, brine i jedna od najboljih spasilačkih ekipa na svijetu Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS).
Kotizacija za sudjelovanje na Highlander Velebit iznosi 950 kuna te uključuje ukupno tri topla obroka, suhe obroke i vodu koji će se nalaziti na odmorištima diljem staze, transport do starta te medalju i certifikat za svakog sudionika koji prođe cijelu stazu. Natjecanje ima i humanitarnu notu pa su tako organizatori odlučili 50 kuna od svake startnine donirati za obnovu skloništa Vlaški Grad u Paklenici. Na taj način svaki će sudionik ostaviti pozitivan trag na Velebitu u obliku obnovljenog skloništa za planinare.

Foto: Marko Katić i Shutterstock

 

 Foto by Marko Katić 1Foto by Marko Katić 1

 

 

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location